Agderposten

Mister resten av sesongen

Skaden til Amazonspil­ler Kaia Wilson er verre enn fryktet.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Det bekreftet klubben i en melding på Instagram torsdag.

Wilson har røket korsbånd og leddbånd i kneet. Skaden pådro hun seg i treningska­mpen mot Start, like før sesongstar­ten.

– I dag besøkte vår kjaere Kaia Wilson en ortoped i Oslo for å få sjekket kneet sitt etter en skade hun pådro for to uker siden. Dessverre fikk hun den tunge beskjeden om at hun er ute resten av sesongen på grunn av en korsbånd- og leddbåndss­kade. Hun vil forhåpentl­igvis gjennomgå operasjone­n ganske snart, skriver klubben i Instagramp­osten.

Håpet et halvt år

Etter første seriekamp mot Arendal, sa Amazon-trener Martin Ek Åsheim at han håpet skaden til Wilson skulle vaere så lite alvorlig som mulig.

– Hun fikk en leddbåndss­kade og skal til en ortoped på torsdag. Da får vi svaret på om det er noe intakt eller om det er helt av. Vi krysser fingrene for at det er så lite alvorlig som mulig og at hun er klar til høsten i så fall, forteller Amazon-treneren.

Nå har de altså fått svar, og det er verre enn Ek Åsheim håpet på.

– Det er ufattelig kjipt. Det blir vår tredje korsbåndss­kade på under et år, så det er tøft for hele klubben. Vi mister en spiller som har erfaring fra 1. divisjon og som spilte hele sesongen i fjor, så det sier seg selv at vi mister en god fotballspi­ller, sier han til Agderposte­n.

– Nå blir det å fokusere på mennesket Kaia slik at hun blir ivaretatt i en tøff periode som nå venter for henne.

Tredje korsbånd

19-årige Wilson er den tredje Amazon-spilleren som har røket korsbåndet på kort tid.

Tidligere har også Petrine Strand og Emma Kristianse­n vaert uheldige.

Onsdag opplyste også Amazon om at Synnøve Hvaara, som måtte hjelpes av banen i sesongstar­ten mot Arendal, blir ute i 4–6 uker med en forstuet ankel.

Søndag tar for øvrig Amazon i mot nyopprykke­de Start på Levermyr kunstgress (søndag), mens Arendal Fotball skal forsøke å reise kjerringa mot Haugesund etter 0-2-tapet mot nettopp

Amazon i serieåpnin­gen. Haugesund sesongåpne­t for øvrig med 0-4-tap mot Start.

 ?? ?? UTE LENGE: Kaia Wilson mister hele sesongen. Her fra hjemmekamp­en mot Tynset i forrige sesong. FOTO: OLA BJERKEVOLL
UTE LENGE: Kaia Wilson mister hele sesongen. Her fra hjemmekamp­en mot Tynset i forrige sesong. FOTO: OLA BJERKEVOLL
 ?? ?? FIKK NEDSLÅENDE BESKJED: Amazon-trener Martin Ek Åsheim.
FOTO: OLA BJERKEVOLL
FIKK NEDSLÅENDE BESKJED: Amazon-trener Martin Ek Åsheim. FOTO: OLA BJERKEVOLL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway