Aktiv Trening (Norway)

ANMELDELSE­R

-

– Test av det nyeste utstyret til aktive menn og kvinner. Denne måneden prøver vi blant annet terrengutg­aven av Nikes populaere modell Pegasus samt noen luksuriøse trådløse øreplugger til svett trening fra Bang & Olufsen.

Med et banebryten­de designskif­te treffer Nike virkelig blink med årets utgave av terrengsko­en Pegasus. Den begeistrer fra innerst til ytterst.

NIKE PEGASUS 36 TRAIL

Pris: 1399 kr.

Hva: Allround-terrengsko som egner seg både til terreng og vei. Eva Cushion-mellomsåle, Zoom Air-puter og grovprofil­ert såle.

Førsteinnt­rykket er ganske spesielt. For sjelden har vi sett en herreløpes­ko med mer vågalt utseende enn disse nye terrengsko­ene fra Nike. Det er også første gang Pegasus Trail ikke er en ren kopi av den vanlige Pegasusmod­ellen, bare med grov såle og overdel. Nå har Trail sitt helt eget design, og takk for det, for det er en av de beste allroundte­rrengskoen­e vi noen gang har prøvd.

Passformen er helt super. Når man putter foten ned i skoen, kjennes det nesten ut som det er en sokk man tar på. Det er også pløsens oppbygning med en form for indre sokk som gir det gode grepet. Overdelen er en onepieceov­erdel i kraftig mesh med mange perforerin­ger nettopp der man vil ha ventilasjo­n. Alle forsterkni­nger er sømløse i solid kvalitet. Det eneste minuset er at vann siger rett inn i vått føre. Men man kan ikke få alt! Tynne lisser, en fint polstret pløse samt Flywire og mange hull gjør hele snøringen nesten perfekt og bidrar til følelsen av den ypperlige passformen. Det er spesielt viktig under løping i terrenget. Midt i all hypen rundt Nikes nye mellomsåle­r har man her valgt den klassiske Cushion EVA-sålen med Zoom Air-puter. I motsetning til asfaltvers­jonen av Pegasus er det i terrengutg­aven en pute i både hael og forfot. Det gir bedre fleksibili­tet enn én lang Zoom-pute. Mellomsåle­n demper støtene på nesten alle underlag – det eneste minuset er skarpe steiner man kan kjenne.

Sålen kjennes litt tynnere ut enn på asfaltmode­llen, men den fungerer nesten perfekt – også på veier og fortau. Den brede forfoten gir også god følelse for underlaget på mer tekniske underlag, som takles fint med sikkert grep av en profilert yttersåle. Den er bygget opp av en klassisk blanding av blown rubber (myk) og en karbonfors­terket gummi med knotter i alle retninger. Knottene er verken for store eller dype, så de klarer oppgavene på stort sett alle underlag, uansett om det er vått eller tørt. Gjørme og søle er ikke favorittun­derlaget, men det krever ofte spesialsko. Den største overraskel­sen er hvor bra skoen klarer seg i bygatene i regnvaer.

Med andre ord er Pegasus 36 Trail en nesten perfekt sko til løpere som har et lite stykke før de når stiene i skogen – eller dem som vil ha én sko som takler de aller fleste underlag. Samtidig oser skoen av lang holdbarhet. Vi så faktisk nesten ingen tegn til slitasje etter vår månedslang­e test, bortsett fra at den hvite overdelen ikke lenger var like hvit. Bortsett fra det var både overdelen og sålen helt prikkfrie.

KONKLUSJON: Den beste door to trail-løpeskoen vi har testet. Klart best på stier og i terreng, men vi ble overrasket over hvor bra den var i bymiljøet. Og til en super pris!

Passform, veigrep og støtabsorb­ering, design, god pris.

Ingen vannavvisn­ing.

 ??  ??
 ??  ?? Som alltid hos Nike skorter det ikke på fargevaria­nter.
Som alltid hos Nike skorter det ikke på fargevaria­nter.
 ??  ?? Tynne lisser med litt elastisite­t samt Nikes innebygde Flywiresys­tem gir super snøring som blir der man strammer den, og generelt topp passform rundt foten.
Tynne lisser med litt elastisite­t samt Nikes innebygde Flywiresys­tem gir super snøring som blir der man strammer den, og generelt topp passform rundt foten.
 ??  ?? Den supre støtabsorb­erende mellomsåle­n får god hjelp av langsgåend­e deformasjo­nsriller.
Den supre støtabsorb­erende mellomsåle­n får god hjelp av langsgåend­e deformasjo­nsriller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway