Aktiv Trening (Norway)

STYRKESKOL­EN

-

– Det er billig, effektivt og praktisk – bygg muskler med håndvekter hjemme på stuegulvet.

Det kan noen ganger vaere vanskelig å få presset inn turen til treningsse­nteret i en travel hverdag. Så hvis du kan ta en halvtimes trening hjemme når du har en ledig stund, er det større sjanse for å få trent. I vår styrkeseri­e får du hver måned et nytt program med effektive øvelser, som trener alle de viktigste musklene i kroppen.

Det eneste du trengerer et sett håndvekter og litt gulvplass.

SKULDRE

Øvelsen skulderpre­ss styrker skuldrene, baksiden av overarmene samt alle de dyptliggen­de musklene som støtter ryggraden. Dette var opprinneli­g en olympisk vektløfter­gren, men ble tatt av programmet etter OL i München i 1972 fordi utøverne jukset med teknikken for å ta medaljer, med påfølgende ryggskader. Korrekt utført er det likevel en kongeøvels­e. Når vi skal presse tunge vekter over hodet, er de fleste tilbøyelig­e til å øke svaien i ryggen. Husk derfor å bruke de nederste magemuskle­ne til å holde en naturlig svai i ryggen.

Trinn 1 Stå med hoftebred avstand mellom føttene og håndvekten­e løftet til skulderhøy­de. Håndflaten­e skal vende inn mot hodet.

Trinn 2 Press håndvekten­e opp til armene er strukket helt ut. Underveis roterer du vektene en kvart omdreining til håndflaten­e vender fremover.

Trinn 3 Strekk albuene helt ut, og senk vektene tilbake til start. Husk at vektene også skal roteres på vei tilbake til startposis­jonen.

Antall: 3 x 10–12 repetisjon­er.

Tempo: Løft raskt og kraftfullt – men bruk 2–3 sekunder på å senke vektene ned igjen.

 ??  ??
 ??  ?? Ikke svai for mye i ryggen når armene er over hodet.
Ikke svai for mye i ryggen når armene er over hodet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway