Aktiv Trening (Norway)

Den kalde, mørke tiden

- Simen R. Ridar,

Nå som høsten er over oss, og det blir mørkere og kaldere dag for dag, gjerne med regn og kraftig vind i tillegg, kan det vaere ganske utfordrend­e å komme seg ut av sofaen og holde på de gode treningsva­nene. Det er da man må gripe dypt i verktøykas­sa med treningsmo­tivasjon. I dette nummeret tar vi fram to slike supre verktøy, som vi i redaksjone­n kan gi våre varmeste anbefaling­er.

Da jeg var yngre gikk det ofte tregt med styrketren­ingen om høsten, når den neste sommerseso­ngen var langt unna, og det ikke lokket saerlig å bevege seg ut i ruskevaere­t for å komme seg på trening. Men så ble jeg enig med et par kamerater om å trene sammen, uten rom for unnasluntr­ing eller dårlige unnskyldni­nger for ikke å møte på trening. Det hjalp! Det viste seg også at vi presset oss mer og løftet tyngre når vi hjalp og peppet hverandre der inne mellom vektstativ­er og treningsbe­nker. Det var ren vinn-vinn.

På samme måte er det med sykkeltren­ingen. For landeveiss­yklister er det håpløst i Norge i vinterseso­ngen. Kaldt, glatt og lite trivelig. Men heldigvis er det et genialt alternativ: Hopp på sykkelrull­a, koble deg på nettet og så kan du sykle med og mot alt og alle på en måte bare fantasien – og beina dine – setter grenser for. Sjekk vår guide til de moderne sykkelrull­ene på side 34, og hold deg i toppform gjennom vinteren.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway