Aktiv Trening (Norway)

RASK, RASKERE, RASKEST

-

Ny konkurrans­esko fra New Balance med banebryten­de såleteknol­ogi skal ta opp kampen med Nike.

Det skapte bølger i hele løpeskobra­nsjen da Nike i 2017 lanserte sin supersko Vaporfly 4% i forbindels­e med Breaking2-prosjektet – et stort forsøk på å komme under de mytiske to timene på maratondis­tansen. De to timene ble ikke slått, men med 2.00.25 var det ganske naere.

Nikes sko var riktignok ikke unnskyldni­ngen. For med en banebryten­de såleteknol­ogi med innlagt karbonfibe­rplate som skyter foten fram ved hvert skritt, har skoen i store, uavhengige tester – blant annet laget av New York Times – vist seg å vaere raskere enn noen annen sko. Nyskapende utnyttelse av karbonfibe­r i sålen er nøkkelen.

Det har resten av løpebransj­en fått med seg, og nå dukker nye superlette konkurrans­esko fram i butikkhyll­ene overalt. Den nyeste konkurrans­emodellen med karbonfibe­rplate – og en svaert spennende en – er fra New Balance.

FuelCell 5280 er laget etter at det har blitt samlet inn data fra NBs raskeste eliteløper­e, og sålen har en fleksibel karbonfibe­rplate som skal gi etter når foten treffer bakken, for dermed å stivne og «skyte» forfoten av sted når man sparker fra. Mellomsåle­n i NBs nyeste sko er skum, mens den tynne overdelen er i ultralett HypoKnit, som skal gi foten støtte på de riktige stedene. FuelCell 5280 koster 2200 kr.

newbalance.com

 ??  ?? Med den ultratynne overdelen og den piggskoakt­ige sålen signaliser­er skoen fart.
Med den ultratynne overdelen og den piggskoakt­ige sålen signaliser­er skoen fart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway