Aktiv Trening (Norway)

DEN PERFEKTE PARTNER

-

TID: En god treningspa­rtner kan for eksempel vaere en kollega eller studiekame­rat som har omtrent samme «timeplan» som deg. Da er det lettere å finne tidspunkte­r det passer å trene for begge. Noen finner også en partner på treningsse­nteret, der de for eksempel kommer i snakk med en annen som i en periode har trent på samme tidspunkt som dem selv. Hvis dere ikke har faste dager og tider å trene på, kan det fort komme andre ting i veien for treningen, så sørg for å lage klare avtaler.

MÅL: En god partner kan også vaere en person som er på samme sted i livet og som har samme mål med treningen som deg. For eksempel ser man ofte nybakte mødre trene sammen, fordi de har tid til trening på samme tidspunkt og kan bruke tiden på senteret som en slags treningsba­rselgruppe med fokus på vekttap, oppstrammi­ng og utveksling av erfaringer. Et treningspa­r kan også vaere to middelaldr­ende menn med tenåringsb­arn, som har fått litt luft i kalenderen og bestemmer seg for at nå skal magen vekk og overarmene pumpes opp til tidligere storhet. Eller det kan vaere to unge single studenter, som vil bli supersterk­e, og som er gode til å presse hverandre til det ytterste på hver eneste trening.

AVTALER: Noen ganger kan klare avtaler om å trene vaere givende selv om man har helt ulike mål med treningen. Dette ser man ofte når man velger å trene sammen med kjaeresten. Da kan det å dra til og fra senteret vaere det eneste man egentlig gjør sammen når det står trening på programmet. Ofte tar kvinnen en gruppetime eller trener i kondisjons­maskinene, mens mannen løfter vekter. Når de er ferdige, møtes de igjen. De motiverer hverandre til å komme seg av sted, og det er nok.

DISIPLIN: En god partner er også en som insisterer på at du kommer til trening som avtalt når du egentlig har mest lyst til å bli hjemme i sofaen. Det er en av de beste tingene ved å ha en partner, at han eller hun får deg med når du sliter med motivasjon­en. På den annen side kan du også vaere en god partner ved å respektere at den andres tid er viktig. Har dere satt av tid til trening onsdag klokka 19.00, så møter du opp da. Kameraten din har pakket treningsba­gen og kanskje satt andre ting til side for å komme seg på trening med deg, og da er det dårlig stil å melde avbud fordi du er litt sliten og har mer lyst til å se neste episode av den Netflixser­ien du er i gang med.

Det er lett å spørre en av sine gode venner når man vil ha en treningska­merat, men det kan vaere lurt å gjøre deg noen tanker om hva slags partner du egentlig har behov for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway