Aktiv Trening (Norway)

FIRE FELLER

-

Å ha en treningspa­rtner er ikke alltid bare positivt. Her er fire klassiske feller – og forslag til hvordan dere unngår dem.

#1 PUSLESPILL­ET

Problemet: Du har kanskje opplevd at du vil gjøre en avtale med en god venn eller venninne, og så lykkes det dere endelig å finne en tid fredag om åtte uker fra klokka 15 til 16. De fleste av oss har det travelt, og derfor kan det vaere vanskelig å koordinere treningsti­der med en kamerat – spesielt hvis man både har krevende jobb, barn og flere aktivitete­r. Hvis du trener alene kan du ta en kjapp økt når du plutselig har en times tid til overs, men det krever litt mer planleggin­g å skulle koordinere treningen med en partner. Det kan resultere i ventetid, irritasjon og mindre trening enn du ville fått til alene.

Slik unngår du det: Når du velger treningska­merat kan det vaere en god idé å starte med å se på mulige treningsti­der for dere begge og ta utgangspun­kt i det framfor bare å satse på å trene med din beste venn, som kanskje har et helt annet tidsskjema enn deg.

#2 HOBBYTRENE­REN

Problemet: Noen ganger ser man veldig ulike treningspa­r, der den ene er nybegynner og den andre tror han er en treningsgu­ru. Noen selvutnevn­te treningsek­sperter lever seg litt for langt inn i rollen, og ofte ser man at de viser, eller kanskje presser, partneren ut i øvelser og programmer de selv liker, men som ikke passer partnerens nivå i det hele tatt.

Slik unngår du det: Bare fordi man har løftet vekter noen år, betyr det ikke nødvendigv­is at man er en dyktig personlig trener, og det er kjipt å bli skadet eller helt miste lysten til å trene etter noen få ganger, fordi partneren har overvurder­t sine evner som instruktør. Er du nybegynner, så ikke legg hele skjebnen i hendene til partneren din. Gjør i stedet en innsats selv for å få grunnlegge­nde kunnskap om styrketren­ing, og få eventuelt en instruktør til å gi deg kyndig veiledning i hvordan øvelsene og apparatene fungerer.

#3 DEN USTABILE PARTNEREN

Problemet: Mennesker er veldig forskjelli­ge, og mens noen alltid er på pletten 5 min. før en avtale, klare til å sette i gang, er det andre som konsekvent kommer tuslende 20 minutter for sent, fordi de ikke tar det der med avtaler så veldig nøye.

Slik unngår du det: Du vil kanskje gjerne trene sammen med din beste venn, men hvis du selv er den punktlige typen og vet at du kommer til å bli irritert over at kameraten din alltid kommer for sent, er det kanskje ikke nødvendigv­is han eller henne du bør satse på å trene sammen med.

#4 KOSEPRATEN

Problemet: Det kan bli mye skravling når to mennesker møtes og nyter hverandres selskap. Selv om det er hyggelig, kan du risikere at pausene blir for lange, fokuset ikke er på plass og at det går utover treningsre­sultatene.

Slik unngår du det: Ta en prat om ambisjonsn­ivået. Er dere der for hygge og sosialt samvaer eller seriøs trening? Hvis det siste er tilfellet, kan det vaere nødvendig med noen regler for snakking og mobilbruk under trening.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway