Aktiv Trening (Norway)

FISK OG KJØTT

-

SKALLDYR

Vi spiser ikke så mye av dem, i hvert fall ikke om vinteren. Det er synd, for havets frukter er svaert naeringsri­ke.

Reker

Kombinasjo­nen av mettende proteiner og magert kjøtt gjør reker til perfekt slankemat. Samtidig er de rike på selen, som styrker immunforsv­aret.

TIPS! Frosne reker bør tines langsomt og gjerne i kjøleskape­t for å bevare mest mulig smak.

Blåskjell

Er jernnivået lavt, så fyll på med blåskjell. Kjøttet fra de delikate skalldyren­e inneholder nemlig mye mer jern enn vanlig kjøtt og minst like mange proteiner. Dessuten er fettinnhol­det lavt og det aller meste er av den sunne typen.

FET FISK

Når du erstatter kjøtt med fisk, får du mange sunne oljer og unngår både mettet fett og salt.

Makrell

Er humøret på bånn, kan makrell vaere løsningen. Det fete fiskekjøtt­et, som er en sikker norsk sommervinn­er, er en ypperlig kilde til D-vitamin, som både bedrer humøret og styrker tennene og skjelettet.

TIPS! Spis makrell i tomat i stedet for tunfisk i olje. Det er fem ganger så mye omega-3 i makrellen.

Sild

Den velkjente juleklassi­keren pleier hjertet, bedrer humøret og styrker immunforsv­aret. Dessuten er sild både billig og godt.

Laks

Velger du kvalitetsl­aks, får du ikke bare en fantastisk smaksopple­velse, men også D-vitamin i så store mengder at nesten ikke noe annen mat kan måle seg med det.

Kyl lingfilet

Mager, proteinrik og rimelig: Det er mange gode grunner til å velge kyllingfil­et. I motsetning til okseog svinekjøtt har kreftforsk­erne heller ikke funnet noen økt kreftrisik­o ved å spise kylling, selv ved større inntak.

Buljong

Hvis det er igjen et kyllingskr­og etter middag, så lag buljong av det. Det konsentrer­te avkoket er fullt av kollagen, som styrker både immunforsv­aret og leddene.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway