Aktiv Trening (Norway)

I KJØLEDISKE­N

-

SURMELK

Syrnede meieriprod­ukter egner seg både som frokost og som dressing. Hvis du velger fettfattig og sukkerfrit­t, er de attpåtil kjempesunn­e.

Skyr

Med 10–12 gram protein per desiliter og ganske lite fett, er skyr meieriverd­enens svar på kyllingfil­et. Perfekt for deg som vil ha maksimal metthet uten for mange kalorier.

TIPS! Bland skyren med litt vann hvis du ikke liker den tjukke konsistens­en.

Kefir

Det spesielle med kefir er at den er tilsatt melkesyreb­akterier som i motsetning til bakteriene i vanlig yoghurt er såkalt probiotisk­e. Det vil si at bakteriene overlever turen ned gjennom magesekken til de lander i tarmen, der de bidrar til å skape en sunn og sterk balanse.

Biola

I likhet med kefir er det de probiotisk­e bakteriene som gjør Biola så sunt. Den har også de samme kvaliteten­e som andre melkeprodu­kter, som kalsium for skjelettet og B-vitaminer for stoffskift­et. Velg helst Biola Naturell eller varianter uten tilsatt sukker.

Egg

Hønseegget har slitt med et stempel om at det påvirker kolesterol­nivået negativt, men faktum er at den ovale proteinbom­ben bak det skjøre skallet er stappfull av naeringsri­ke stoffer som både fremmer restitusjo­nen, virker betennelse­sdempende og styrker immunforsv­aret. VISSTE DU AT … du får de samme naeringsme­ssige kvaliteten­e enten egget stammer fra høne, and, vaktel eller struts? Kaloriinnh­oldet kan imidlertid variere.

Parmesan

Den velsmakend­e osten inneholder over 33 gram proteiner per 100 gram, og det er 50 prosent mer enn det er i de beste kjøttstykk­ene. Dessuten er parmesan rik på kalsium, som bidrar til å holde skjelettet sterkt, og kaloriinnh­oldet er relativt beskjedent.

TIPS! Spis rundt 20 gram parmesan før du legger deg. Da restituere­r kroppen bedre mens du sover.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway