Aktiv Trening (Norway)

Treningskl­okke eller smartklokk­e

-

Smartklokk­er blir mer og mer egnet for trening, men er de egentlig en fullgod erstatning for treningskl­okka?

For få år siden var valget selvsagt: Skulle klokka brukes til trening, måtte det vaere en treningskl­okke. Så enkelt er det ikke lenger. De fleste smartklokk­ene fra Apple, Samsung, Huawei og andre kommer nå med nødvendige sensorer for å kunne fungere som treningskl­okker. De har både GPS, høydemåler, pulsmåling og alt man ellers måtte behøve når man ser på spesifikas­jonslista. De skiller seg likevel ut på flere vesentlige punkter. Ofte er ikke brukerflat­en beregnet for trening, og det merker man spesielt ute på løpe- eller sykkelture­n, der det ofte er få datafelter på skjermen, det kan vaere vanskelig å starte og stoppe treningen eller markere en runde. Man merker det også i de tilhørende appene, som de aller fleste vil mene savner vesentlig informasjo­n og verktøy for å kunne analysere treningen og formutvikl­ingen.

Men den største forskjelle­n er batteritid­en. Smartklokk­er kan som regel skryte av en feiende flott fargeskjer­m med fintfølend­e berøringsf­unksjon. Det er veldig flott å se på, men det sluker enormt med strøm. Selv de beste smartklokk­ene holder sjelden mer enn et par timer når GPS-en er på. Det kan fort bli kritisk på lengre løpe- eller sykkelture­r.

Et siste punkt er holdbarhet­en. Treningskl­okkene er som regel mer robust bygget, så de tåler at du faller på sykkelen eller treffer bassengkan­ten når du trener svømming.

Skal du først og fremst bruke klokka til trening, vil vi derfor anbefale å kjøpe en treningskl­okke som dem vi har testet her. Trener du ikke så mye, eller ikke er så opptatt av treningsin­formasjone­n, kan du få stor glede av en smartklokk­e.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway