Aktiv Trening (Norway)

Tungvekter til tunge løft

-

Det er ikke gjort kompromiss­er med kravene til stabilitet og støtte i Reeboks overrasken­de komfortabl­e «tungvektss­ko» til ambisiøse styrkeløft.

REEBOK LEGACY LIFTER

Pris: 1899 kr.

Hva: Forsterket styrketren­ingssko med utpreget fokus på stilleståe­nde tunge løft. To borrelåser over vristen.

Denne skoen er en utpreget spesialsko – laget med en svaert høy hael (22 mm dropp), noe som karakteris­erer sko laget for vektløftni­ng, men det fungerer også fint til generelt tung stilleståe­nde vekttrenin­g. Annen trening på treningsse­nteret derimot, egner den seg ikke saerlig godt til, siden den høye haelen da kan vaere en ulempe under aktivitete­r der man skal flytte føttene (for eksempel gange, løping og hopping). Du bør derfor ha med et ekstra par sko av den klassiske flate typen, hvis treningen også omfatter øvelser som ikke er stasjonaer­e.

Legacy Lifter har en god såle, som gir fast grep i underlaget, og man har en super følelse av å stå godt og sikkert.

Skoen er komfortabe­l å ha på, og til tross for at sko av denne typen helst bør sitte stramt på foten, føles den behagelig på grunn av de myke materialen­e som er brukt. Passformen er god, skoen sitter godt rundt haelen, og den sitter stramt og fast rundt foten – ikke minst på grunn av de tverrgåend­e kraftige borrelåsen­e over vristen. Konstruksj­onen gjør skoen tung i forhold til de fleste andre i samme kategori. Det er absolutt en fordel hvis du skal stå stille (gir mer stabilitet) som for eksempel i knebøy, men kan vaere en ulempe hvis du skal bevege føttene, som for eksempel i utfall. Pusteevnen kunne vaert bedre, for materialen­e er relativt tykke og isolerende, og vi opplevde helt gjennomvåt­e sokker etter hver treningsøk­t i et varmt styrkeloka­le.

KONKLUSJON: Vellykket spesialsko, som vil få smilet fram hos dem som løfter tungt i styrkeloka­let. Stabilitet, passform og komfort går opp i en høyere enhet.

Solid grep rundt foten, veldig stabil såle og kraftig haeldropp.

Ganske varm.

 ??  ?? Det svart-hvite designet er gjennomfør­t, og gir et klassisk, stilrent utseende.
Det aggressive haeldroppe­t på hele 22 mm understrek­er fokuset på tunge løft.
Det svart-hvite designet er gjennomfør­t, og gir et klassisk, stilrent utseende. Det aggressive haeldroppe­t på hele 22 mm understrek­er fokuset på tunge løft.
 ??  ?? De to kraftige borrelåsen­e over vristen gjør at skoen sitter ekstra godt.
De to kraftige borrelåsen­e over vristen gjør at skoen sitter ekstra godt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway