Aktiv Trening (Norway)

Hvordan tar jeg vare på terrengsyk­kelsko?

Har dere noen gode tips til hvordan jeg bør vedlikehol­de terrengsyk­kelskoene hvis jeg vil forlenge levetiden? 3 VEDLIKEHOL­DSTIPS

-

SVAR: Terrengsyk­kelsko er designet for å tåle både vann og søle, men de trenger likevel litt pleie etter en gjørmete tur i skogen. Rett etter treningstu­ren er det viktig å rengjøre skoene. Gå over dem med en fuktig klut for å fjerne vann på overflaten. Er skoene skitne eller fulle av søle og insekter, så skrubb dem rene med en gammel tannbørste og varmt såpevann. Hvis borrelåsen på skoene blir full av søle og skitt, så børst den med en kam eller en liten stiv børste. Gjør det forsiktig, slik at du ikke skader borrelåsen.

Tørk: Når skoene er rene, bør de tørkes godt. Ta ut innersålen, fyll skoene med sammenkrøl­let avispapir og la dem tørke. Ikke sett dem ved en ovn, radiator eller annen varmekilde. Da risikerer du at varmen tørker ut overdelen.

Stram: Når skoene er tørre, så stram dem lett før du setter dem i skohyllen. Da bevarer de formen, og du unngår at spennen blir vridd skjev.

Beskytt: Det kan vaere lurt å investere i skotrekk, som beskytter skoene og holder føttene varme når det er kaldt. Til terrengsyk­ling bør du velge en type med kraftige sømmer og forsterket såle som tåler at du går/løper på skogbunnen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway