Aktiv Trening (Norway)

GJØR ARMENE DINE FLOTTE

-

Muskel: Brachiorad­ialis

Her sitter den: Brachiorad­ialis har sitt utspring i den nederste delen av overarmsbe­inet, går over albuen og fester seg nede ved håndleddet. Muskelens funksjon er å hjelpe til med å bøye albuen, i tillegg til at den også kan vri underarmen og hånden til kantstilli­ng, altså den stillingen hånden er i når vi vil hilse på noen. Vender håndflaten nedover eller oppover, kan brachiorad­ialis vaere med på å vippe hånden opp i kantstilli­ng.

Derfor er den viktig: Brachiorad­ialis er med på å få overgangen mellom underarm og overarm til å se muskuløs ut. Hvis man har på en T-skjorte med ermer som nesten går ned til albuen eller en skjorte med oppbretted­e ermer, vil armene se kraftigere ut hvis man har en veltrent brachiorad­ialis.

Slik bør du trene den: Brachiorad­ialis er i varierende grad på jobb under diverse ryggøvelse­r som for eksempel kroppshevi­nger, roing eller nedtrekk, der håndflaten vender bort fra deg selv. Vil du trene brachiorad­ialis mer direkte, kan du for eksempel ta hammercurl. Den øvelsen setter større fokus på brachiorad­ialis enn vanlige biceps curl.

Øvelse: Hammercurl med tau

Slik gjør du: Fest et tau i det nederste festet i kabeltårne­t. Grip tauet helt ute i enden, rett under gummiknott­ene.

Trekk tauet opp med hendene i kantstilli­ng.

Senk vekten kontroller­t.

Øvelsen egner seg best med lette til moderate vekter, som du kan ta maks. 15–20 ganger før du når utmattelse.

 ??  ?? Skulderen er et av de stedene på kroppen som er mest utsatt for skader i forbindels­e med styrketren­ing, så det er lurt å forebygge smertene før de oppstår.
Skulderen er et av de stedene på kroppen som er mest utsatt for skader i forbindels­e med styrketren­ing, så det er lurt å forebygge smertene før de oppstår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway