Aktiv Trening (Norway)

SKAP PERFEKT HARMONI

-

Muskel: Trapezius

Her sitter den: Trapezius, også kalt trapesmusk­elen eller kappemuske­len, er en stor muskel som springer ut helt oppe fra kraniet, der den strekker seg ut til begge skulderbla­dene og fester seg et godt stykke nede på ryggsøylen. Trapezius kan løfte skuldrene, og trekke sammen og rotere skulderbla­dene. Derfor er den viktig: Trapezius er en muskel som spesielt menn bør ha fokus på. Ser vi med estetiske øyne på den muskuløse mannskropp­en forfra, utgjør brystmuskl­ene, skuldrene og trapezius en trio som gir overkroppe­n et maskulint uttrykk. Hvis trapezius er underutvik­let, mangler det et eller annet. En stor og sterk nakkemuske­l kan bidra til å fullende helhetsinn­trykket av den harmoniske og flotte overkroppe­n.

Slik bør du trene den: Øverste del av trapezius trenes best med forskjelli­ge varianter av øvelsen skuldertre­kk. Det kan enten vaere med håndvekter, med vektstang, i kabeltårne­t eller i en smithmaski­n. Skuldertre­kk er dessuten ganske effektive for å forebygge og redusere nakkesmert­er, som mange lider av fordi de sitter for mye foran dataskjerm­en.

Øvelse: Skuldertre­kk i smithmaski­n

Slik gjør du: Still deg i smithmaski­nen (der vektstanga er fastlåst). grip stanga med overhåndsg­rep, og hold den i strake armer ned foran kroppen. Trekk skuldrene så langt opp du klarer. Senk stanga kontroller­t igjen.

Opplever du at hendene blir slitne før ryggmuskle­ne, kan du gjerne bruke løftestrop­per.

 ??  ?? Med veltrente setemuskle­r blir du i stand til å løfte mer i store øvelser som for eksempel markløft, og prestere bedre i de fleste idrettsgre­ner – i tillegg til at du får flottere og fastere rumpe.
Med veltrente setemuskle­r blir du i stand til å løfte mer i store øvelser som for eksempel markløft, og prestere bedre i de fleste idrettsgre­ner – i tillegg til at du får flottere og fastere rumpe.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway