Aktiv Trening (Norway)

SLIK VELGER DU FOKUS

-

Nå tenker du kanskje at det var da veldig mange spesielle muskler du plutselig må begynne å trene – som om ikke styrketren­ingen tar lang nok tid allerede! Men du må selvfølgel­ig prioritere hva som er viktig for deg, i forhold til de utfordring­ene og målene du har med treningen.

Har du for eksempel stadig problemer med skuldrene, kan det vaere lurt å ha litt ekstra fokus på serratus anterior og rotatorman­sjetten. Vil du gjerne ha stramme, spenstige lår og flott rumpe, bør du kanskje trene gluteus maximus og medius, samt adduktoren­e med effektive øvelser som splittkneb­øy og hip thrust (og heller droppe abduksjons- og adduksjons­apparatene). Har du veldig fokus på populaere muskler som bryst, lats og biceps fordi du vil se kraftig ut og ha synlige, veldefiner­te muskler, kan det hende du bør vaere litt mer oppmerksom på detaljer som brachiorad­ialis, trapezius og leggene.

Mange av musklene vi har tatt for oss på disse sidene får du nok allerede trent gjennom øvelser du allerede tar. For eksempel trener du adduktoren­e under knebøy, brachiorad­ialis under vanlige biceps curls og trapezius under markløft. Men nå som du vet litt mer om musklene og funksjonen­e deres, kan du bruke din nye kunnskap til å variere øvelsene for å trene de omtalte musklene litt mer effektivt. Det trenger ikke nødvendigv­is ta lengre tid bare fordi du har fokus på andre muskler enn de mest fremtreden­de.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway