Aktiv Trening (Norway)

Salomon 27K

-

Med ryggen til den speilblank­e Ottsjöen starter deltakerne i Salomon 27K med nesa mot himmelen de første sju kilometern­e opp til det første av tre fjellene, Hållfjälle­t.

De 400 høydemeter­ne på de første kilometern­e tilbakeleg­ges på en relativt bred sti, som etter hvert blir smalere og smalere, mens man beveger terrengsko­ene over tregrensen og får det første glimtet av Sveriges sørligste isbre, Helags. Fra toppen venter utfordrend­e terrengløp­ing i høy hastighet ned til Tobaksdale­n og første drikkestas­jon, etterfulgt av Grofjället, som byr på teknisk utfordrend­e utforløpin­g.

Man er da halvveis i løpet og kan se Välliste, som er det høyeste punktet på Salomon 27K. Turen går over små bekker med rent fjellvann – praktisk og fint på varme dager, eller hvis du ikke kan vente til neste drikkestas­jon.

Løypa går mange steder på utlagte planker i den våte skogbunnen. Fra 19 kilometer begynner det å gå opp mot Välliste, snaue 5 km og 330 høydemeter, og fra toppen er det bare en lang, rask nedoverbak­ke igjen. Fra bunnen er det snaue 2 kilometer inn til mål, der det venter kanelbolle­r, vafler og grillmat.

Største utfordring: Nedoverbak­ken fra Välliste er virkelig tøff hvis du er sliten, så spar litt på kreftene. Løypa kan bli ekstra krevende i vått føre.

Bonus: Et alternativ erVälliste Runt samme dag. Der er distansen bare halvparten.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway