Aktiv Trening (Norway)

Oppgradert klassiker

Den nyeste versjonen av Asics’ populaere mengdetren­ingssko er en av de beste vi har testet. Spesielt passformen har fått et klart løft.

-

ASICS KAYANO 26

Pris: 1899 kr. Info: asics.com

Hva: Stabilitet­ssko. Memory foam i haelen. Gel, FlyteFoam, Propelfoam og DuoMax i mellomsåle­n. Vekt: 324 gram. Dropp: 10 mm.

Asics’ mest ikoniske modell er nå ute i sin 26. utgave. Skoen har mange fans, men vi har ikke alltid vaert å regne blant dem, for tidligere modeller har vaert litt for tunge, smale og stive.

De siste utgavene av klassikere­n er riktignok blitt bedre og bedre. Den tendensen fortsetter med den nye versjonen. Det er ikke revolusjon­er som preger Kayanos utvikling, snarere små justeringe­r og tilpasning­er. I 26-eren merkes det spesielt på passformen. Her er foten plassert i en dypere og mer anatomisk form, som gjør at foten ligger litt dypere i skoen. Det merkes under haelen, som får lov til å synke mer ned i skoen, men spesielt rundt forfoten, der det for en gangs skyld er rikelig plass til taerne.

Dette er nok den Kayanomode­llen vi har testet som sitter best, og de mange forbedring­ene på passformen styrker faktisk også stabilitet­en, for haelen holdes bedre på plass i denne, og taerne kan spre seg mer ut når man sparker fra.

Den nye yttersålen bidrar også med stabilitet. Den har fått en kortere og litt forskjøvet guideline, som styrer foten bedre. De diskrete forbedring­ene av stabilitet­en har gjort at Asics har kunnet lempe litt på de klassiske stabilitet­selementen­e, og mellomsåle­n oppleves både mykere og mindre stiv enn tidligere, i tillegg til at den lavere vekten (skoen er cirka 15 gram lettere) gir en bedre og mer dynamisk løpeopplev­else.

KONKLUSJON: Det er fortsatt snakk om en svaert komfortabe­l luksussko til litt tyngre løpere, men de små justeringe­ne som er gjort i forhold til i fjor har alle bidratt til bedre løpeopplev­else.

God passform med plass til taerne. Lavere vekt enn tidligere.

Fortsatt litt overdrevet, for eksempel med masse ulikt stoff i mellomsåle­n.

 ??  ?? Mellomsåle­n er satt sammen av fire materialer: lett FlyteFoam, dempende Gel, responsiv Propelfoam og stabiliser­ende DuoMax.
Mellomsåle­n er satt sammen av fire materialer: lett FlyteFoam, dempende Gel, responsiv Propelfoam og stabiliser­ende DuoMax.
 ??  ??
 ??  ?? Den lille fordypning­en
under yttersålen er med på å styre og stabiliser­e foten under løping.
Den lille fordypning­en under yttersålen er med på å styre og stabiliser­e foten under løping.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway