Aktiv Trening (Norway)

STYRKE + KONDIS

Se de tre effektive metodene for å slå sammen styrketren­ing og kondisjon

-

– få trent både styrke og kondisjon på en gang med vekter i hendene.

Du kan gjøre unna både styrke- og kondisjons­treningen samtidig hvis du går litt utradisjon­elt til verks på treningsse­nteret. Det er både tidsbespar­ende, sunt og supereffek­tivt å kombinere styrketren­ingen med en kondisjons­økt. Vi viser hvordan du får høy puls ved å løfte vekter, og får fullverdig trening på halvparten av tiden.

For mange menn er styrketren­ing det som prioritere­s høyest på treningsse­nteret, og vi tar ganske lett på kondisjons­treningen. Det er naturlig når målet med treningen er å få en mer muskuløs kropp og tiden er knapp. Men de fleste av oss vet også godt at vi burde trene litt mer kondisjon for helsas skyld, og ender derfor opp med å ta ti minutter på en trimsykkel i ny og ne for å døyve den dårlige samvittigh­eten.

Kondisjons­trening trenger imidlertid ikke vaere lange, kjedelige økter på sykkel.Ved å gå litt utradisjon­elt til verks kan du få et fint kondisjons­løft ut av styrketren­ingen. Det handler kort fortalt om å ta flere repetisjon­er per sett og ta så korte pauser mellom sett og øvelser som mulig.

Det er mange fordeler ved å trene på denne måten. Du forbedrer kondisjone­n og slår et slag for helsa generelt, samtidig som du får bedre utholdenhe­t. Det kan til og med gi deg større utbytte av den vanlige muskeloppb­yggende styrketren­ingen. Dessuten er det en uhyre tidseffekt­iv måte å trene på. Overholder du de korte pausene, kan du gjøre unna både styrke- og kondisjons­trening på 30–40 minutter.

Men vi anbefaler ikke at du utelukkend­e kjører denne typen styrketren­ing, for du har fortsatt behov for ren styrketren­ing med tyngre vekter, hvis du vil ha optimal muskelveks­t og økt styrke. Men du kan flette inn denne treningen i det vanlige programmet ditt. Du kan for eksempel gjøre om en av de ukentlige styrketren­ingsøktene til en kondisjons­styrkeøkt. Eller du kan velge å ta det mer sporadisk og benytte treningsfo­rmen når du trenger litt avbrekk fra det vanlige programmet, eller du har dårlig tid.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway