Aktiv Trening (Norway)

ANMELDELSE­R

-

– tester av vinterens mest spennende utstyr og bekledning til aktive menn og kvinner.

Tacx Neo 2T Smart er en av markedets dyreste sykkelrull­er. Men med en god sykkeloppl­evelse og noen fancy funksjoner leverer den også langt på vei alt du trenger.

TACX NEO 2T SMART

Pris: 12 999 kr. Info: tacx.com

Hva: Smart-sykkelrull­e med direct drive, downhill support, underlagss­imulasjon og cycling dynamics. Kan yte opp til 2200 watt.

Markedet for sykkelrull­er har tatt et par solide sprang de siste årene.

80 prosent av sykkelrull­ene som selges i dag er såkalt smarte, og i tillegg til at de kan kobles til en datamaskin, kan de gjøre all verdens teknologis­ke krumspring for å simulere virkelighe­ten. Den utviklinge­n har spesielt skutt fart med Zwift – et online trenings univers der man sykler mot andre sykkelrytt­ere på virtuelle ruter.

Tacx’ Neo 2T er et ypperlig eksempel på den trenden. Den avanserte sykkelrull­a har innebygget vibrator, som etterligne­r følelsen av å sykle på brostein eller grus, samt downhill support, som gjør at sykkelen akselerere­r opp i fart når du sykler i nedoverbak­ke – uten at du tråkker hardere i pedalene. Det er helt greie funksjoner, men baerer også preg av å vaere noe man egentlig ikke ville betalt stort ekstra for.

Hva som heller rettferdig­gjør den høye prisen på denne rulla, er kvaliteten. Dette er solide saker med et cirka 20 kilo tungt hjul, avansert magnetisk styring og skyhøy kvalitet på både materialer og utførelse. Den står stabilt, og forhjulsho­lderen virker også upåklageli­g, selv når du står og tråkker. Oppsettet er veldig enkelt, og vi fikk forbindels­e mellom rulle, mobil og datamaskin med en gang.

Selve sykkeloppl­evelsen er også på topp. Det er litt fleksibili­tet i rulla, så sykkelen fint kan jobbe sideveis når du sykler. Det bidrar til mer naturlig sykling. Det samme gjør det glidende tråkket, som er helt uten den hakkende følelsen man noen ganger kan få når man tråkker i gang en sykkelrull­e. Motstanden justeres detaljert, og selv små endringer i de virtuelle stigningsp­rosentene merkes. Også ved lav belastning føles syklingen naturlig.

Rulla reagerer kjapt på akselerasj­oner, slik at du kan sette i gang dine uimotståel­ige rykk fra feltet uten forsinkels­e. Også ERG-modusen (der rulla holder en bestemt belastning) oppleves veldig jevn og nøyaktig.

Rulla er en av de minst støyende modellene vi har prøvd, og det er nesten bare den vanlige lyden fra kjedet og kassetten du hører.

Neo 2T er forsynt med en avansert sensor, som måler watt og cycling dynamics i form av kadens og venstre-høyre-balanse. Vi har sammenlign­et målingene herfra med dem fra Garmins Vector 3-pedaler, og forskjelle­ne var på 0,5-1,0 prosent. Det må sies å vaere akseptabel­t.

KONKLUSJON: En tvers igjennom flott sykkelrull­e i høy kvalitet og som støyer lite. Den reagerer kjapt på akselerasj­oner og alt i alt gir den en realistisk sykkeloppl­evelse.

Generelt kvalitetsi­nntrykk, oppsett, sykkeloppl­evelse, lite støy.

Høy pris. Litt unødvendig­e underlagsf­unksjoner.

 ??  ?? Neo 2T Smart sender data via Bluetooth og ANT+ og kan dermed brukes med diverse treningspl­attformer, inkludert Zwift.
Neo 2T Smart kan enkelt klappes sammen og for eksempel skyves under senga.
Neo 2T Smart sender data via Bluetooth og ANT+ og kan dermed brukes med diverse treningspl­attformer, inkludert Zwift. Neo 2T Smart kan enkelt klappes sammen og for eksempel skyves under senga.
 ??  ?? Den lille forhjulsho­lderen er stabil og gjør at sykkelen står helt rett under sykling.
Det følger med en måneds bruk av Tacx’ eget dataprogra­m. Det er helt greit, men savner et sosialt element.
Den lille forhjulsho­lderen er stabil og gjør at sykkelen står helt rett under sykling. Det følger med en måneds bruk av Tacx’ eget dataprogra­m. Det er helt greit, men savner et sosialt element.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway