Aktiv Trening (Norway)

KAMIKAZERI­TT I SNØEN

Adrenalint­ørste våghalser valfarter til utforsykke­lrittet Mountain of Hell, som alltid byr på enorme massevelte­r.

-

Tenker du i disse vintertide­r på at det kunne vaert gøy å kombinere snødekte landskap med utfordrend­e terrengsyk­ling, så har andre på en overbevise­nde måte tatt den ideen og gjort det til et digert årlig arrangemen­t.

I den populaere skidestina­sjonen Les 2 Alpes i Frankrike har man sett muligheten til å skape et spektakula­ert terrengsyk­kelritt om sommeren, da det ikke er sesong for skikjøring.

Da slipper man 700 eventyrlys­tne terrengsyk­lister løs på snødekte isbreer 3400 meter over havet. For deltakerne er det bare én ting som gjelder: å komme først til målet i Venosc 2500 høydemeter lenger nede. Det betyr 25 km vanvittig utforsykli­ng ned snø- og isdekte bakker og steinete, bratte stier.

Mountain of Hell er det ville utforritte­t døpt, og det arrangeres hvert år en helg i juli. Det starter med diverse innledende heat, før det på søndagen ender i en stor finale, der det sykles i en hel rekke ulike klasser.

Rittet samler både elitesykli­ster og amatører fra hele verden – alle litt over gjennomsni­ttlig glade i utfordring­er, fart og risikoen for knall og fall. For rittet er mer enn noe annet kjent for sine enorme massevelte­r, som nesten ikke kan unngås på de bratte, glatte isbreene.

Når først syklistene er sendt av gårde fra en diger, Le Mans-inspirert «startblokk» på toppen, satser de alt for å komme fram i feltet og nå raskest ned i den første flaskehals­svingen, for mister bare én kontrollen og faller over ende, blir det et enormt kaos. Og det er naermest garantert at akkurat det kommer til å skje. Kilde: bike-oisans.com

 ??  ??
 ??  ?? Alt etter mengden av snø kan deler av ruta på toppen vaere så ufremkomme­lig at selv de beste må trille sykkelen.
Alt etter mengden av snø kan deler av ruta på toppen vaere så ufremkomme­lig at selv de beste må trille sykkelen.
 ??  ??
 ??  ?? Syklistene suser ned den første svingen i en smal, dyp trakt av is og snø. Det gir garantert knall og fall.
Syklistene suser ned den første svingen i en smal, dyp trakt av is og snø. Det gir garantert knall og fall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway