Aktiv Trening (Norway)

PLANLEGGIN­G

Første skritt for å komme deg ut og trene og holde fast på de gode vanene, er å få oversikt og sette klare prioriteri­nger for treningen.

-

1 BESTEM DEG

Bestem deg for at du vil trene, og gjør det klart hvor mye du vil trene. I utgangspun­ktet er tre treningsøk­ter i uka et fint nivå for å holde på formen. Hvis du ikke er i god form allerede, vil du til og med komme i bedre form med tre økter i uka.

2 SETT AV TID

Skal du lykkes med vintertren­ingsstrate­gien krever det planleggin­g. Ta fram kalenderen hver søndag, og planlegg en uke om gangen. Vaer så spesifikk som mulig, slik at du ender opp med en konkret plan for hva du skal trene, og når. Husk å styre unna familiesel­skap, foreldremø­ter og lignende. Planlegg minst én treningsøk­t i uka utendørs. For alle med normale arbeidstid­er er det best å legge den i helga eller i en lunsjpause, slik at du får litt dagslys også. Husk også å sjekke vaermeldin­gen når det naermer seg utendørsøk­ta.

3 FÅ OVERSIKT OVER UTSTYRET

Neste skritt er å sjekke om du har det du trenger, så du ikke lar deg stoppe av det praktiske. Løping krever varme klaer, inkludert hansker og lue, og gjerne vintersko, eventuelt med pigger, hvis underlaget krever det. Til sykling bør du ha varmt, vanntett tøy, kraftige hansker, tykke skoovertre­kk og lue. Selve sykkelen bør utstyres med skjermer, kraftige dekk og dekkinnleg­g, slik at du ikke punkterer, og lettvektsf­elger bør byttes ut med billigere hjul, for de blir veldig slitt i vintervaer. Er det is og snø på veiene, bør du også skifte til piggdekk.

4 FINN NYE RUTER

Det er ikke sikkert at de vanlige treningsru­tene dine kan brukes når vinteren for alvor setter inn. Prøv derfor å finne noen ruter som er opplyst, og blir måkt og saltet jevnlig. På sykkelen kan det vaere en fordel å sykle kortere runder flere ganger, slik at du ikke blir stående med en defekt sykkel

30 km hjemmefra.

 ??  ?? De lange treningsøk­tene er best å ta i dagslys og vil derfor vaere naturlig å ta i helgen for de fleste. Sett gjerne av litt ekstra tid, så det er tid til en kaffepause underveis.
De lange treningsøk­tene er best å ta i dagslys og vil derfor vaere naturlig å ta i helgen for de fleste. Sett gjerne av litt ekstra tid, så det er tid til en kaffepause underveis.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway