Aktiv Trening (Norway)

TRENINGSØK­TER

Det gir mental styrke å trene i dårlig vaer, men tenk likevel på å skape best mulig rammer for deg selv der ute, for eksempel med smarte rutevalg.

-

1 VARM OPP GODT

Utendørstr­ening kan vaere ganske utfordrend­e for ledd og sener, for kulda gjør dem ekstra sårbare. Varm derfor godt opp. 10–15 minutters trening, der du gradvis øker intensitet­en, er bra. Er det skikkelig kaldt ute, og du skal ut på sykkelen, kan du varme opp inne. Varm for eksempel opp ved å løpe opp og ned trappa.

2 BYGG EN STERK BASE

Vinteren er et naturlig tidspunkt for å trene evnen til å holde høy intensitet over tid. Dette gjøres som regel ved 20–60 minutters trening ved moderat intensitet – rundt det punktet der du får melkesyre. Det kan for eksempel vaere 5 km løping i en fart som ligger i naerheten av 10 km-farten din. Tren slik 1–2 ganger i uka.

3 SØK LY I SKOGEN

Når kulda blir ille, byr skogen på ly og litt høyere temperatur­er. Samtidig er terrengløp­ing eller terrengsyk­ling super trening som får opp pulsen, styrker kroppen og forbedrer teknikken.

4 LØFT VEKTER

Vinterseso­ngen er et glimrende tidspunkt for styrketren­ing. Bytt for eksempel ut 1–2 av sommerens kondisjons­økter med vekttrenin­g. Det gir bedre helse og gjør deg raskere – både i løpeskoene og på sykkelen.

5 FÅ OPP PULSEN

En runde med høyintense intervalle­r i uka er ekstremt effektiv trening som forbedrer kondisjon og utholdenhe­t. Ta for eksempel 10 intervalle­r à 30–60 sekunder etterfulgt av 30–60 sekunders pause. Det er viktig at du presser kroppen så hardt du klarer. Treningen er fin å ta på for eksempel romaskin, trimsykkel eller tredemølle. Velg den maskinen der du synes det er lettest å presse deg selv.

 ??  ?? Lange løpeturer er ikke så stas når det er kaldt eller mørkt. Løp derfor kortere turer, men med høy intensitet. Det sikrer deg fullt treningsut­bytte – på halvparten av tiden.
Lange løpeturer er ikke så stas når det er kaldt eller mørkt. Løp derfor kortere turer, men med høy intensitet. Det sikrer deg fullt treningsut­bytte – på halvparten av tiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway