Aktiv Trening (Norway)

TRE ULIKE METODER

-

Du kan legge opp treningen på tre forskjelli­ge måter når du vil kombinere styrke- og kondisjons­trening: Flere repetisjon­er med kortere pauser, sirkeltren­ing og supersett. Felles for disse er at du tar mange repetisjon­er per sett og svaert korte eller ingen pauser. Uansett hvilken av treningsme­todene du velger, får du garantert en god og svettedryp­pende økt HARD

KORTERE PAUSER OG FLERE REPETISJON­ER

Den første metoden er den som ligger naermest tradisjone­ll styrketren­ing. Du tar bare flere repetisjon­er, og pausene er litt kortere enn du er vant til. Dermed presser du deg litt mer kondisjons­messig enn i en vanlig styrketren­ingsøkt.

● Du tar 10 øvelser til sammen og 3 sett av hver øvelse.

● Utfør 15–20 repetisjon­er i hvert sett.

● Når du har kjørt 3 sett av en øvelse, går du videre til neste.

● Pausene mellom settene er på maksimalt 30 sekunder.

Dette er den letteste av de tre metodene fordi du tross alt får 30 sekunder pause mellom settene. Derimot får du mye melkesyre, saerlig på det siste settet i hver øvelse. HARDERE

GJØR ØVELSENE SOM SIRKELTREN­ING

Den andre muligheten er å kjøre programmet som sirkeltren­ing.

● Programmet består av 10 øvelser. ● Du skal gjennom tre runder. Én runde består av ett sett av hver øvelse.

● Utfør 15–20 repetisjon­er i hvert sett. ● Det er ingen pause mellom øvelsene. Når du har tatt en runde ferdig, begynner du forfra.

Denne metoden er hard fordi du ikke får noen pauser. Du får virkelig opp pulsen og blir svett. Men fordi du bare tar ett sett av hver øvelse per runde, får du ikke så mye melkesyre som med den første metoden. Sirkeltren­ing egner seg best på dager da det ikke er så mange mennesker på senteret, slik at du har god mulighet til å veksle mellom apparatene. HARDEST

KJØR FEM SUPERSETT

Den tredje metoden er basert på supersett der du kjører øvelsene to og to uten pause mellom.

● Programmet består av 10 øvelser, som settes sammen til 5 supersett. Bruker du programmet under, så gjør det i den samme rekkefølge­n – det vil si at du kjører øvelse 1 og 2 som et supersett, 3 og 4 som et supersett, osv.

● Utfør 15–20 repetisjon­er i hvert sett. Start med et sett av øvelse 1 etterfulgt av et sett av øvelse 2 og så forfra. Når du har tatt 3 sett av begge øvelsene, går du videre.

Dette er den hardeste av de tre metodene, ettersom du ikke får noen pauser mellom øvelsene i det hele tatt, og du kjører øvelsene to og to, slik at det blir mye melkesyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway