Aktiv Trening (Norway)

SLIK GJØR DU DET

-

1 VELG ØVELSER

Under finner du et forslag til treningspr­ogram med ti øvelser. Du kan også velge å lage ditt eget program ut fra personlige preferanse­r og det som finnes av utstyr på senteret. Sørg uansett for å velge basisøvels­er der du aktiverer så mange muskler som mulig.

2 KJENN DIN STYRKE

For at treningen skal bli så effektiv som mulig, er det lurt å kjenne din egen styrke i alle øvelsene før du går i gang. I motsetning til tung styrketren­ing kjører du her et høyt antall repetisjon­er per sett. Du skal alltid velge vekter som gjør deg i stand til å ta 15–20 repetisjon­er før du er utmattet. Det er viktig at du trener til utmattelse, så ikke stopp etter 15 repetisjon­er hvis du kan klare 18. Du blir sannsynlig­vis nødt til å ta litt lettere vekter i andre og tredje sett av øvelsene for å kunne klare de 15–20 repetisjon­ene. Men det gjør ikke noe at vektene blir lette. Poenget er at musklene skal produsere melkesyre, og at du holder pulsen oppe.

VELG EN AV DE 3 TRE METODENE

Bestem deg for hvilken av de tre metodene du vil trene etter: Kortere pauser/flere repetisjon­er, sirkeltren­ing eller supersett.

HOLD HØY 4 INTENSITET

Nå er du klar til å gi gass. Husk at det er viktig å holde intensitet­en oppe gjennom hele treningsøk­ta for at denne treningsfo­rmen skal vaere effektiv. Hvis noe av utstyret du vil bruke er opptatt, så ta en alternativ øvelse som trener samme muskelgrup­pe, i stedet for å vente på at utstyret du vil ha skal bli ledig. Det er bedre å holde seg i gang med en alternativ øvelse enn å gå på akkord med de ultrakorte pausene som er med på å holde pulsen oppe.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway