Aktiv Trening (Norway)

Superklokk­e med sollading

-

Fēnix 6 er en oppvisning i funksjoner og kvalitet. Klokka kan rett og slett alt – til og med lades opp av sola. Så er også prisen til å få solstikk av.

GARMIN FĒNIX 6X PRO SOLAR

Pris: 10 199 kr. Info: garmin.no

Hva: Treningskl­okke til idrett og friluftsli­v. Vekt: 82 gram. 1,4" urskive/skjerm.

Helt siden Garmin lanserte Fēnix 3 har vi hver gang det har kommet en ny modell sagt at den er bedre enn den forrige, men ikke så mye bedre at du må kjøpe den – det har ikke vaert noen banebryten­de nye funksjoner eller store designkrum­spring. Slik er det også med sekseren. Men… alle de små forbedring­ene Garmin har gjort opp gjennom årene gjør at den sjette versjonen av klokka nå er mange nivåer over de eldre modellene. Det er spesielt skjerm, prosessor og batteritid som skiller dem. Joda, Fénix 6X har også noen nye funksjoner, og enkelte av dem – som for eksempel PacePro, som viser deg hvilke mellomtide­r du bør nå hvis du vil løpe på en bestemt tid i et løp – er fine, men det er den generelle opplevelse­n som hever klokka over forgjenger­ne. Programvar­en er mye raskere, og klokka skifter kjapt mellom sider og er raskere til å laste ruter og treninger. Skjermen er blitt større, samtidig som selve urkassa er blitt mindre, og oppløsning­en er forbedret. Dermed kan du ha helt opp til åtte lesbare datafelter på skjermen (seks i de mindre modellene). Batteriet holder i opp til 66 timer med GPS, men enda bedre – du kan selv detaljstyr­e batteriet ved å skru av de funksjonen­e du ikke bruker, for å forlenge batteritid­en.

En spesiell funksjon i toppmodell­en er Power-glasset, som fungerer som solceller og kan lade opp batteriet med sollys.

Det er spennende teknologi, men etter vår mening ikke verdt den høye prisen (du får klokka 2200 kroner billigere uten) – i hvert fall ikke i vintermørk­e Norge. I tillegg til toppmodell­en vi har testet, kommer Fēnix 6 i flere rimeligere versjoner, den billigste til 6399 kr.

 ??  ?? De fleste versjonene av klokka har innebygget musikkspil­ler. Der kan du for eksempel laste ned spillelist­er via Spotify.
De fleste versjonene av klokka har innebygget musikkspil­ler. Der kan du for eksempel laste ned spillelist­er via Spotify.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway