Aktiv Trening (Norway)

Nyttårsfor­setter som varer

- Simen R. Ridar,

Akkompagne­rt av lysende nyttårsrak­etter og boblende champagne formulerer de fleste av oss gladelig nyttårsfor­setter om mer trening og en sunnere livsstil i det nye året.

Det bør vi også gjøre. Gevinstene er enorme for både kropp og sinn, hvis de velmente målene blir innfridd. Men her er det et stort hvis.

For det er ikke slik at kiloene du vil gå ned, de nye løpevanene du vil holde på, den veltrente kroppen du vil ha til sommeren og alle de andre tingene vi setter på ønskelista for det nye året blir virkelighe­t i løpet av noen få motiverte uker i januar. Den brutale sannheten er dessverre at du må jobbe både lenge og fokusert for å få resultater på lang sikt. Den nye livsstilen må rett og slett sette seg som en naturlig vane – som noe du langt på vei ikke kan eller vil unnvaere. For å komme dit er det spesielt to gode verktøy du kan bruke, og begge to bør du ha i bakhodet når du formulerer nyttårsfor­settet ditt når det gjelder trening. 1. Du bør synes at det er gøy å forsøke å nå målet. Liker du å trene styrke, løping, sykling eller noe annet, har du lyst til å gjøre mer av det. Da vil lysten drive deg til å nå målet. 2. Målet ditt bør vaere realistisk – så sikt heller for lavt enn for høyt. Suksess avler suksess, og det gjelder også når en ny livsstil eller treningsru­tine skal på plass. Derfor, gi nyttårsfor­settet ditt en liten realitetss­jekk før

du mentalt skriver under. Godt nyttår!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway