Aktiv Trening (Norway)

GRØNN ALPINBAKKE MIDT I BYEN

Nå har endelig flate København fått sin aller første slalåmbakk­e. Den er åpen året rundt, har grønn «snø» og ligger på toppen av et forbrennin­gsanlegg.

-

Ustø danske skituriste­r har vaert et risikofylt innslag i norske skianlegg i årevis. Men i fremtiden kommer kanskje våre naboer i sør til å vaere litt tryggere i slalåmstøv­lene når de tar sine første svinger i puddersnøe­n i Hemsedal eller Trysil. For nå har det dukket opp et helårs skianlegg midt i København.

CopenHill er en 430 meter lang skibakke plassert på taket av forbrennin­gsanlegget Amager Bakke. Det spesielle bygget er 85 meter høyt og tegnet av stjerneark­itekten Bjarke Engels. Underlaget i skibakken er såkalt Neveplast, en form for grønne plastplate­r, ispedd vanlig gress. Aktiv Trening har testet bakken, og plasten er helt fin å stå på, men litt glatt – litt som isete forhold i slalåmbakk­ene her hjemme.

I bakken er det tre rullebånd og en koppheis for å komme helt til toppen. Øverst er bakken ganske bratt, tilsvarend­e svart/rød løype, mens det er blå/grønn løype lenger ned.

Er du på storbyferi­e i København, og får lyst til å prøve bakken, leier de ut ski på stedet. Du kan også bruke dine egne, men kantene slites fort på plasten, så du bør nok ikke bruke det nyinnkjøpt­e proffparet ditt.

I tillegg til skibakken, er det også lagt til rette for flere andre aktivitete­r i det nyskapende bygget. Ved siden av øverste del av skibakken er det en «terrengløy­pe» for løpere, og mange bruker også de mange trappetrin­nene opp til toppen til trappeløpi­ng.

Til våren åpner også verdens høyeste klatrevegg på utsiden av bygget. Den vil vaere 10 meter bred og 85 meter høy. På toppen er en takrestaur­ant med utsiktspla­ttform der du kan se ut over byen under oppføring. Og selvsagt: det er muligheter for afterski i en skikafé i bunn av bakken.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? I den bratteste delen av bakken er det også porter for erfarne alpinister.
I den bratteste delen av bakken er det også porter for erfarne alpinister.
 ??  ?? På toppen av bakken kan du se ut over København og helt til Sverige. Røyken kommer fra forbrennin­gsanlegget under.
På toppen av bakken kan du se ut over København og helt til Sverige. Røyken kommer fra forbrennin­gsanlegget under.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway