Aktiv Trening (Norway)

Jeg vil løpe til jobben

-

Å løpe til jobb er et glimrende nyttårsfor­sett hvis du sliter med å finne tid til trening i hverdagen. Bestem deg først for hvor mange dager i uka du vil løpe. I begynnelse­n vil det vaere fint å planlegge to-tre dager i uka, der du løper enten til eller fra jobb avhengig av formen din.

FÅ KONTROLL PÅ LOGISTIKKE­N

Det krever litt planleggin­g å få løpingen til og fra jobb til å gå knirkefrit­t. Alt blir enklere hvis du planlegger faste dager der du løper, så du ikke må starte forfra hver uke. Sørg for å ha klesskift, sko, sjampo, deodorant og lignende liggende på jobb, så du ikke mangler det. Hvis det ikke er mulighet for å dusje på jobben, så løp bare hjem fra jobb i stedet.

BLI SETT

Skal du løpe til og fra jobb om vinteren vil du kanskje løpe en del av veien i trafikken når det er mørkt, så sørg for at de andre trafikante­ne ser deg skikkelig. Reflekser på klaerne og et bånd med lys rundt armen bør vaere et minimum. Skal du løpe gjennom uopplyste partier, for eksempel en mørk skog, er det også lurt med hodelykt.

TILPASS RUTA

Ikke la deg stoppe av at det er lenger til jobb enn du klarer å løpe. Hvis distansen er for lang, kan du kombinere løpingen med offentlig transport eller sykkel deler av veien. Hvis ruta derimot er for kort, så legg til noen ekstra kilometer ved å ta en omvei.

VENT MED FROKOSTEN

Løper du til jobb, er det best å vente med å spise frokost til du er framme. Vil du gjerne ha litt i magen, så ta en halv banan eller en skive brød sammen med et glass vann med en gang du står opp, og spis et mer solid måltid på jobben.

LØP FORTERE HJEM

Om morgenen er ikke kroppen klar til saerlig hard trening, og de tidlige turene egner seg derfor best til rolig løping. Når du løper hjemover er det mer naturlig å øke farten. Løper du i et område med mange lyskryss, kan du for eksempel ta en fartslek, der du spurter mellom kryssene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway