Aktiv Trening (Norway)

Jeg vil gå ned i vekt

-

Angrepet på riktig måte kan løpetrenin­g vaere et supert slankeverk­tøy. Men du må vaere klar over at mosjon bare er en del av strategien, og vaere klar til å sette inn støtet på flere områder. Sett deg et klart og realistisk mål for hvor mange kilo du vil gå ned, og hvor lang tid du har på prosjektet.

TENK PÅ KOSTHOLDET

Selv om løping er en effektiv treningsfo­rm, er det ved å legge om kostholdet du vil se den store effekten. Vil du virkelig se resultater, bør du derfor også ha fokus på for eksempel å spise mindre porsjoner og unngå tomme kalorier fra godteri, kaker, brus og alkohol.

TREN POLARISERT

De ganske harde løpeturene, som mange har en tendens til å løpe, er en dårlig idé hvis du vil slanke deg. For de påvirker appetittre­guleringen og gjør deg sulten. I stedet kan du med fordel løpe rolige langturer i en fart der du kan snakke uanstrengt. Disse løpeturene trener opp kroppens evne til å bruke fett som energikild­e og øker ikke appetitten på samme måte. Også HIIT (høyintens intervallt­rening) gjør deg mindre sulten enn de moderat harde løpeturene, samtidig som etterforbr­enningen varer i flere timer etter trening.

GÅ AV DEG KILOENE

Det kan vaere vanskelig å forlenge løpeturene stort uten å øke skaderisik­oen eller bli utslitt. I stedet kan du legge inn et par kilometers gange først og sist på løpeturen. Det tar litt lengre tid, men for hver kilometer forbrenner du nesten like mange kalorier ved å gå som ved å løpe.

VELG SUNNE BELØNNINGE­R

Vil du belønne deg selv for den gode treningsin­nsatsen, så velg noe som ikke tynger i kaloriregn­skapet. Selv om det føles fullt fortjent å ta et kakestykke etter en god treningsøk­t, så tenk på at det fort kan inneholde like mange kalorier som du forbrant på løpeturen.

VAER FYSISK AKTIV HVER DAG

Når du begynner å trene, er det viktig at du ikke reduserer det øvrige aktivitets­nivået i hverdagen, som mange har en tendens til. Du kan for eksempel bruke en aktivitets­måler for å se om du går 10 000 skritt om dagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway