Aktiv Trening (Norway)

Jeg vil ha artigere løpeturer

-

En av de største farene ved løping er at vi begynner å kjede oss fordi vi alltid løper den samme ruta. Merker du at det gjelder deg, kan et konkret mål vaere at du de neste tre månedene skal løpe en alternativ tur én gang i uka. Her er fem forslag som kan inspirere til annerledes og morsommere løpeturer.

LØP I MØRKET

Å begi seg ut i mørket med hodelykt kan gi noen naermest magiske løpeopplev­elser. Ofte vil du ha veier og stier helt for deg selv, og det fokuserte lyset fra hodelykta vil naturlig snevre inn fokuset, så du lettere opplever løpeturen som et mentalt friområde.

LEK MED FARTEN

Er ikke strukturer­t intervallt­rening akkurat din forestilli­ng om en morsom løpetur, så prøv i stedet fartslek, som er mye mer humørstyrt og lekbetont. Du kan la landskapet styre fartsleken og for eksempel spurte fram mot en lyktestolp­e, et trafikkski­lt eller opp til en bakketopp. Sats på å løpe til sammen 10–20 minutter i høy fart.

LØP MED ANDRE

Det er hyggelig å løpe med andre, og da du trolig introduser­es til nye ruter og løper i et annet tempo enn du er vant til, kan det gi nytt liv til treningen. Så få med en venn/venninne, din bedre halvdel, eller oppsøk et løpefelles­skap.

LØP «NAKEN»

Er treningskl­okka og andre elektronis­ke dingser noe du alltid har med på løpeturene, kan det av og til vaere lurt å la alt sammen bli igjen hjemme og bare løpe som du har lyst til. Da blir fokuset ditt på selve løpeopplev­elsen, og det er ikke tidene som avgjør om det var en bra løpetur.

DRA UT I SKOGEN

Dropp asfaltveie­ne du pleier å løpe på, og kom deg ut i skogen, der du oppsøker småveier og stier – gjerne kronglete stier med svinger, skrenter, steiner og røtter.

Det er umulig ikke å bli grepet av barnslig begeistrin­g når du suser over hindringen­e i skogen og gjørma spruter rundt deg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway