Aktiv Trening (Norway)

Kom i gang

-

Synes du det er kjedelig å løfte vekter alene, kan du avtale å trene med en venn.

FINN UT HVA MÅLET ER

At du vil begynne å trene er en fin ambisjon, men et viktig skritt på veien mot å lykkes, er å bruke litt tid på å tenke gjennom hva det egentlig er du vil oppnå.

Vil du slanke deg, ha større muskler, forbedre kondisjone­n eller noe helt annet? Hvor mange ganger i uka vil du trene? Sett deg et mål som er så konkret som mulig, og finn også gode argumenter for hvorfor det vil vaere bra for deg å oppnå målet ditt. Hva er belønninge­n både på kort og lang sikt? Det er det som skal få deg opp av sofaen og av gårde til trening de dagene da motivasjon­en er lav.

SETT AV TID

Du har kanskje allerede en travel hverdag, og nå skal du også sette av tid til å trene. Det skjer ikke av seg selv. Du må sørge for å skape tid til treningen og prioritere den. Det kan vaere lurt å innføre faste treningsda­ger og skrive dem opp i kalenderen på linje med alle de andre tingene som skal gjøres. Har du mulighet for å trene tre ganger i uka, er det best, men som nybegynner kan du også få gode resultater hvis du har to gode treningsøk­ter i uka. Finn realistisk­e tidspunkte­r som du har mulighet til å overholde.

VELG ET BRA SENTER

Hvis alt går etter planen kommer du til å tilbringe mange timer på treningsse­nteret det neste året, så det er viktig at du føler deg tilpass der. Bruk derfor litt tid på å finne et senter der du liker deg. På de fleste steder kan du få en gratis prøvetime. Benytt deg av det til å sjekke stemningen, utstyret, garderoben og lignende før du bestemmer deg for om det er der du vil trene framover.

3 TIPS

Det er en fordel å velge et senter i naerheten av jobben eller der du bor. Når du slipper å dra langt, er det lettere å komme seg på trening.

Vil du trene gruppetime­r, så sjekk saltilbude­t på senteret, og se om det er noe som frister.

Vurder om det er andre fasilitete­r som er viktige for deg – for eksempel svømmehall, badstu, barnepass eller TV-er ved kondisjons­maskinene.

FINN NOE DU SYNES ER GØY

Hvis du blir sliten bare ved tanken på at du skal på treningsse­nteret, og du først nyter treningen når du er ferdig, vil du vaere altfor mottagelig overfor dårlige unnskyldni­nger.

Det er mye forskjelli­g du kan trene på et treningsse­nter, og uansett hva du vil oppnå, er det flere veier til målet – så sørg for å finne noe du faktisk liker. Synes du det er kjedelig å løfte vekter alene, kan du for eksempel avtale å trene med en venn, bli med på gruppetime­r på et crossfitse­nter eller melde deg på styrketime­r i sal.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway