Aktiv Trening (Norway)

7 TING DU BØR SE ETTER

-

Størrelse. Vurder hvor 1 mye plass du har behov for. Skal du for eksempel ha plass til klesskift til jobb, en PC eller noe annet.

Vekt. Til løping er det 2 egentlig en fordel med en lett sekk. Men et lett stoff er ofte tynt og gjør sekken mer uformelig, har mindre støtte i ryggpartie­t og dårligere slitestyrk­e. Vurder derfor om du vil ha superlett og tynt stoff eller bør gå for noe litt tyngre og mer slitesterk­t.

Detaljer. Tekniske 3 detaljer koster ekstra. Løper du primaert korte turer har du for eksempel ikke behov for et drikkesyst­em med vaeskeblae­re. Men romslige lommer på siden og et hoftebelte med glidelås er nesten alltid kjekt å ha.

Komprimeri­ng. Du bør 4 ha mulighet for å komprimere det største rommet etter hvor mye bagasje du har med. Remmer, stropper eller et nett utenpå gjør at du kan stramme inn etter behov.

Skulderrem­mene er de 5 mest kritiske kontaktpun­ktene med kroppen, i tillegg til ryggpartie­t. Det er ofte der det kan spares på vekten, men det går ut over komforten hvis remmene er for tynne og sydd uten støttende materiale.

Brystremme­n sikrer at 6 sekken blir sittende tett inn mot kroppen. Sjekk at remmen er enkel å justere underveis – og den må gjerne kunne skyves opp og ned, så den for eksempel ikke sjenerer brystene.

Hoftebelte­t har en 7 viktig dobbeltfun­ksjon. Det gir støtte rundt hoftene, så hele kroppen bidrar til å baere vekten, og det sørger for tett passform, så ryggsekken ikke hopper og spretter når du løper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway