Aktiv Trening (Norway)

Lett og enkel wattmåling på sykkelen

-

STAGES GEN 3 L

Pris: Fra cirka 4750 kr. Info: stagescycl­ing.com

Hva: Pedalarm med wattmåler, som måler watt i venstre side av kranken. Kobles til sykkelcomp­uteren via ANT+ eller Bluetooth.

Watt er populaert. Flere og flere mosjoniste­r har fått installert wattmålere på syklene og har begynt å fokusere på FTP, peak power og hva wattbegrep­ene ellers heter. Men en wattmåler er fortsatt en dyr og ofte ganske trøblete fornøyelse. Begge deler prøver Stages å gjøre noe med. Wattmålere­n deres er innebygget i en pedalarm, og den monteres dermed enkelt ved at du bytter ut den venstre pedalarmen. Det tok oss 30 minutter og krevde bare en unbrakonøk­kel.

Vi har testet karbonvers­jonen, som passer til et BB30-kranksett, og den er imponerend­e lett. Faktisk er hele systemet bare 40 gram tyngre enn SRAMs toppkranks­ett Red, og Stages’ wattmåler er derfor blant de absolutt letteste. Når wattmålere­n er montert, pares den enkelt med sykkelcomp­uteren din og viser deretter hvor mye kraft du tråkker ned i pedalene. Vi har sammenlign­et målingene fra Stages med dem fra Garmin Vector 3 og sykkelrull­a Tacx Neo Smart 2, og de har som regel avveket med 1–2 prosent, noe som kan skyldes at Stages bare måler watt på venstre side. I tillegg betyr systemet at du mangler informasjo­n om høyrevenst­re-balansen og hvor rundt tråkket er.

Vi testet wattmålere­n på en gravelsykk­el og har syklet i regn, slaps og gjørme. Det har måleren taklet helt uten problemer.

Vekt, montering og ganske stabile målinger.

Måler bare watt på venstre side.

Stages har utviklet en av de billigste, enkleste og letteste wattmålern­e på markedet, og den minimalist­iske løsningen er faktisk helt strålende.

 ??  ?? Stages kan monteres på (nesten) alle kranksett og er et bra valg til terreng- og gravelsykl­er, for de fungerer med alle pedaltyper.
Stages kan monteres på (nesten) alle kranksett og er et bra valg til terreng- og gravelsykl­er, for de fungerer med alle pedaltyper.
 ??  ?? Wattmålere­n skal passe ditt kranksett, og prisen varierer fra modell til modell.
Hvis du ønsker å oppgradere til dobbeltsid­ig måling, kan du gjøre det for cirka 6000 kr. (gjelder bare Shimano).
Wattmålere­n skal passe ditt kranksett, og prisen varierer fra modell til modell. Hvis du ønsker å oppgradere til dobbeltsid­ig måling, kan du gjøre det for cirka 6000 kr. (gjelder bare Shimano).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway