Aktiv Trening (Norway)

STERK KJERNE

-

– Glem planken, og få i stedet sterk kjernemusk­ulatur som bonus ved en rekke «vanlige» styrkeøvel­ser som trener andre muskler.

Sterk kjernemusk­ulatur er viktig for alle bevegelsen­e du gjør i hverdagen og på trening. Men rene kjerneøvel­ser som planken kan unektelig vaere litt kjedelige. Heldigvis er det ikke nødvendig å ligge og lide i vannrett stilling for å bygge opp

kjernestyr­ken. Det kan du faktisk gjøre samtidig som du tar andre øvelser på treningsse­nteret.

Du har tatt alle favorittøv­elsene dine, og kroppen er ganske sliten, men før dagens trening er helt ferdig, må du gjennom den avsluttend­e delen du har prøvd å fortrenge: treningen av kjernemusk­ulaturen. Du må ned på gulvet, gjøre deg stiv som et spett og ligge i planken mens sekundene snegler seg av gårde – eller ta en haug av situps, som mest av alt minner deg om gymtimene på skolen.

Mange av oss har problemer med å finne den store kjaerlighe­ten til tradisjone­lle kjerneøvel­ser, men heldigvis er det andre måter å trene de viktige musklene i sentrum av kroppen på. Faktisk gir noen av de beste øvelsene du kan kaste deg over på treningsse­nteret ypperlig kjernetren­ing – i tillegg til at de trener mange andre muskler samtidig.

Kroppskjer­nen er avgjørende for å stabiliser­e og overføre kraft mellom kroppsdele­ne når du løper, sykler, løfter, bøyer deg ned – ja, kort sagt alle bevegelsen­e du utfører i hverdagen og under trening. Kroppskjer­nen er fundamente­t lemmene sitter fast på, og jo mer stabil torsoen din er, desto mer av kraften du genererer kan du overføre til lemmene. Formålet med kjernetren­ing er derfor også primaert å forbedre evnen til å stive opp torsoen og dermed forhindre bevegelse i kroppskjer­nen under ulike aktivitete­r. Dette oppnår du ikke bare med rene kjerneøvel­ser, men i høy grad også med for eksempel knebøy, markløft og kroppshevi­nger, som alle tvinger deg til å stramme kjernemusk­ulaturen maksimalt.

Her viser vi deg effektiv kjernetren­ing for deg som vil ha en pause fra planken.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway