Aktiv Trening (Norway)

SYKKELFERI­E

For ivrige sykkelrytt­ere er det ikke mye som slår en uke sørpå om våren. Sol, blå himmel og fine temperatur­er gir mulighet for å tyvstarte sesongen og fokusere 100 prosent på å sykle med vennene dine.

-

– Tyvstart på landeveiss­esongen og kom i super sykkelform med en treningsfe­rie under sola i varmere strøk.

Selv om du bruker bremsene flittig gjennom de 26 hårnålssvi­ngene ned mot havnebyen Sa Calobra på Mallorcas nordkyst, kommer du fort opp i over 60 km/t. Selv om utsikten med de bratte klippene og det asurblå Middelhave­t stjeler mesteparte­n av den lille oppmerksom­heten du har til overs, kan du ikke unngå å tvile litt på prosjektet. For du sykler på den eneste veien ned til den lille havnebyen, og du må derfor opp igjen samme vei. Det vil si 9,5 km med en gjennomsni­ttlig stigning på 7 prosent – uten mulighet for å snu.

Nettopp Sa Calobra-stigningen er noe Mallorcas mange sykkelturi­ster må ha med seg og en medvirkend­e årsak til at så mange syklister besøker den spanske ferieøya hvert år. Stigningen er jevn og derfor godt egnet for både proffsykli­ster og mosjoniste­r.

Selv om du garantert bruker lengre tid enn Sebastián Henaos fantomtid på 24 minutter og 54 sekunder (med en gjennomsni­ttsfart på 22,7 km/t) – satt under en treningsle­ir medTeam Sky i 2016 – klarer du nok å nå toppen. Det gjelder bare å finne ditt eget tempo og ta opp kampen med deg selv og stigningen.

Syklingen i fokus

En treningsle­ir er en enestående mulighet når du for en stakket stund vil glemme stresset i hverdagen med jobb og daglige plikter og i stedet sette av en uke til gode venner, sol, varme og fullt fokus på trening og hvile. Nettopp muligheten til å finne roen til å slappe av er avgjørende for at du orker å trene i mange timer flere dager på rad.

Selv om disse turene brukes flittig av proffer, amatørrytt­ere og supermosjo­nister, er de også velegnet for alle andre sykkelglad­e sjeler som ønsker å komme i bedre form og bli raskere og sterkere. For det er jo mye lettere når du befinner deg i omgivelser som er skreddersy­dd for sykkeleven­tyr – samtidig som du er omgitt av likesinned­e med samme lidenskap og fokus som deg.

Dra når det passer

Høysesonge­n for å dra sørover er utvilsomt på våren, når man vil komme i form til landeveist­urene i sommerhalv­året. I tillegg kan utsikten til en vårtur i varmen fungere som god motivasjon når du om vinteren skal sette deg på sykkelrull­a eller hive på deg masse tøy og holde kroppen i gang i kulda.

Du trenger riktignok ikke å følge sesongene eller hva alle andre gjør. Hvis det passer deg bedre å bruke vinterferi­en eller en uke av sommerferi­en, gjør du det. Det er fantastisk­e sykkeloppl­evelser å hente året rundt. Har du for eksempel planer om å delta i La Marmotte eller et annet stort sykkelritt, er det jo fantastisk å kunne krydre forberedel­sene med en uke i varmere strøk.

Gode venner, sol, varme og fullt fokus på trening og hvile.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway