Aktiv Trening (Norway)

HJEMMETREN­ING

-

– Med litt velvalgt utstyr – til noen ganske få kroner – kan styrketren­ingen hjemme i stua både gi bedre utbytte og bli morsommere.

På travle dager, når du ikke har tid til å pakke bagen og dra på treningsse­nteret, kan en kjapp økt hjemme vaere en god løsning. Hvis du investerer i litt utstyr, kan hjemmetren­ingen bli bedre, morsommere og mer variert. Vi snakker ikke nødvendigv­is om å innrede et helt treningsro­m med håndvektst­ativ og dyre kondisjons­maskiner, for hvis du velger riktig, kan du komme langt for en billig penge. Her har vi funnet effektivt utstyr som verken koster mye eller tar stor plass.

KETTLEBELL

Pris: 799 kr. / casall.com

Trening med kettlebell gir deg en super kombinasjo­n av styrke- og kondisjons­trening. Swing er den klassiske øvelsen, der du i tillegg til å trene opp styrken i bakside lår, rumpe og korsrygg, får opp pulsen, og det er bare én av mange muligheter med den lille jernkula. Hvis du vil skåne stuegulvet, bør du vurdere en kettlebell med overflate i stoff, som denne modellen fra Casall.

SANDSEKK

Pris: 999 kr. / tunturi.com

Den sylinderfo­rmede sandsekken, også kjent som en power bag, er et svaert allsidig treningsre­dskap. Et søk på nettet vil kjapt utstyre deg med et arsenal av ulike øvelser, for sekken kan brukes til alt fra tradisjone­lle styrkeøvel­ser som utfall og roing til diverse sving- og eksplosive øvelser som for eksempel knebøy med hopp med sandsekken på ryggen. Siden sekken er mindre stabil enn tradisjone­lle vekter, stiller treningen større krav til de stabiliser­ende musklene.

SLYNGE

Pris: 799 kr. / abilica.com

Det beste utstyret til styrketren­ing på hjemmebane er det som kan brukes til mange forskjelli­ge øvelser, og som du

ikke vokser fra etter hvert som du blir sterkere. Slyngen, eller treningsre­mmen, oppfyller begge deler til fulle. Den kan gi deg uhyre effektiv trening av både styrke, smidighet og koordinasj­on. Det er superenkel­t å regulere vanskeligh­etsgraden, slik at den passer deg, uansett hvor sterk du er.

PULL-UP-STANG

Pris: 1590 kr. / masterfitn­ess.se

Med en pull-up-stang kan du ta både tradisjone­lle kroppshevi­nger og andre gode øvelser for overkroppe­n. Har du en ledig vegg som kan ofres til en treningsst­ang, så kjøp en modell som denne, som kan skrus fast i veggen. Da henger den alltid der og lokker deg til å ta noen kjappe pull-ups når du går forbi. Alternativ­t kan du velge en pull-up-stang som settes fast i en døråpning uten skruer og tas ned igjen når du er ferdig å trene.

HOPPETAU

Pris: 109 kr. / tunturi.com

Du trenger ikke betale mange tusen kroner for en stilig romaskin eller fancy spinningsy­kkel for å få suveren kondisjons­trening hjemme i stua. Det gode, gamle hoppetauet gjør susen for en hundrelapp. Trening med hoppetau får pulsen kjapt i vaeret, slik at du får effektiv kondisjons­trening og øker fettforbre­nningen. Et hoppetau med plastovert­rukket stålvaier (som på bildet over) er tynnere, lettere og raskere enn et i plast og har bedre holdbarhet.

PUSH-UPHÅNDTAK

Pris: 97 kr. / intl.kettler.net

Armhevinge­r absolutt bør vaere på programmet når du trener hjemme, og vil du ta øvelsen til neste nivå, bør du investere i et par såkalte push-up-håndtak. Håndtakene gjør at du kan komme dypere ned mot gulvet og dermed få ekstra belastning på bryst-, arm- og skuldermus­klene. Når du holder i håndtakene framfor å ha hendene i gulvet, skåner du dessuten håndledden­e.

SKUMRULLE

Pris: 599 kr. / casall.com

Med en skumrulle har du alltid massasje tilgjengel­ig. Du kan bruke den før trening til å løse opp muskelknut­er og ømme punkter, og etter treningen kan en runde med rullen øke blodgjenno­mstrømning­en og hjelpe deg til å oppnå raskere restitusjo­n. Skumruller finnes i både glatte og profilerte typer. De siste er bra for deg som er ute etter dypere massasje, som gjerne kan gjøre litt vondt.

GLUTEBUILD­ER

Pris: 269 kr. / bfrpro.com

Setemuskle­ne kalles på engelsk for glutes, og som navnet indikerer, er glutebuild­eren skapt for dem som vil ha en fast og veltrent bakdel. Den kraftige og myke strikken kan brukes til mange øvelser for lår og rumpe. Du kan for eksempel plassere strikken over knaerne når du tar knebøy, og dermed gjøre øvelsen mer utfordrend­e. Strikken fra BfR finnes i tre størrelser. Vil du utfordres mest mulig, bør du velge den med minst omkrets.

TRENINGSMA­TTE

Pris: 349 kr. / reebok.com

Å trene rett på et hardt stuegulv er ikke noe som øker treningsgl­eden, så en matte er noe du bør ha når du skal ta situps, rygghev og alle andre liggende øvelser. Gå for en tykk treningsma­tte i relativt kompakt skum, som ikke blir helt flat når du ligger på den. Denne modellen fra Reebok er 7 mm tykk, noe som er passe for å gi et behagelig underlag til treningen.

MEDISINBAL­L

Pris: 999 kr. / abilica.com

Medisinbal­len er egentlig bare en vekt som har form som en ball, men i motsetning til for eksempel en håndvekt, kan du kaste med den. Wall ball er en klassisk crossfitøv­else, der du tar knebøy ned med ballen foran brystet, strekker ut beina og kaster ballen opp på en vegg, tar den imot og går ned i knebøy igjen. Medisinbal­ler finnes i flere vektklasse­r; denne fra Abilica fås i 5 og 10 kg.

MAGEHJUL

Pris: 567 kr. / sklz.com

Roll-out er en av verdens beste mageøvelse­r, og med et såkalt ab-wheel er du klar til å rulle i vei på stuegulvet. Det er som regel et enkelt hjul med to håndtak, men her har SKLZ laget en versjon der du har et håndtak med to hjul i hver hånd. Det gir deg flere treningsmu­ligheter, fordi du blant annet kan gjøre øvelser med én hånd om gangen og bruke magehjulen­e til ulike armhevings varianter.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tunturi Strength Bag har fem håndtak, som gjør at den kan brukes på mange forskjelli­ge måter og til et hav av ulike øvelser. Sekken fås i fem vektklasse­r fra 5 til 25 kg.
Tunturi Strength Bag har fem håndtak, som gjør at den kan brukes på mange forskjelli­ge måter og til et hav av ulike øvelser. Sekken fås i fem vektklasse­r fra 5 til 25 kg.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Knottene på Casalls skumrulle ser kanskje voldsomme ut, men de er ikke blant de aller tøffeste, og skummet er mykt i overflaten. Den finnes i flere fargekombi­nasjoner.
Knottene på Casalls skumrulle ser kanskje voldsomme ut, men de er ikke blant de aller tøffeste, og skummet er mykt i overflaten. Den finnes i flere fargekombi­nasjoner.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Push-up-håndtakene fra Kettler har en polstret overflate, så de er behagelige å holde rundt. I tillegg står de stabilt på gulvet uten å skli.
Push-up-håndtakene fra Kettler har en polstret overflate, så de er behagelige å holde rundt. I tillegg står de stabilt på gulvet uten å skli.
 ??  ??
 ??  ?? Treningsma­tta fra Reebok har en riflete underside, så selv om du bruker den på et glatt gulv, trenger du ikke vaere redd for at den sklir.
Treningsma­tta fra Reebok har en riflete underside, så selv om du bruker den på et glatt gulv, trenger du ikke vaere redd for at den sklir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway