Aktiv Trening (Norway)

ANMELDELSE­R

-

– Tester av vinterens mest spennende klaer og utstyr til aktive menn og kvinner.

Idéen bak Castellis Insider-sett virker kanskje litt søkt, men settet fungerer fremragend­e og egner seg også til sommerens varmeste dager på landeveien.

CASTELLI INSIDER JERSEY/BIBS

Pris: Jersey, 1099 kr., bibs, 1290 kr.

Hva: Sykkeltrøy­e og bibs i svaert tynt stoff – laget for innendørsb­ruk.

Sykling innendørs har vokst voldsomt i popularite­t de siste årene, takket vaere spinning, avanserte sykkelrull­er og programmer som Zwift. Alle som har prøvd en av delene har opplevd at innesyklin­gen gjør seg ekstra bemerket på ett spesielt punkt: svetteprod­uksjon! Det er nesten skremmende hvor mye man kan svette når man tråkker i vei innendørs i stuetemper­atur uten å bli avkjølt av vinden. Den erfaringen har fått italienske Castelli til å utvikle et sykkelsett bestående av trøye og bibs spesiallag­et for varm trening innendørs.

Spesielt trøya skiller seg ut.

Den er fremstilt i det Castelli kaller 3D Mesh – en ekstremt tynn nylon som naermest består av små bobler. Den føles som en nettingtrø­ye, men den er ikke helt gjennomsik­tig. Effekten av konstruksj­onen er svaert høy pusteevne og super svettetran­sport. Trøya suger ikke til seg svetten. I stedet trekkes den ut på yttersiden av trøya og virker avkjølende der – spesielt hvis du bruker vifte.

Trøya sitter tett, med god, moderne lengde på ermene, lang rygg og en bred strikk i livet som sikrer at trøya ikke kryper oppover. Det fungerer fint, og vi kunne godt brukt trøya utendørs på en varm sommerdag. Trøya har en gjennomgåe­nde, kraftig og lettgliden­de glidelås, som gjør det enkelt å åpne trøya hvis du blir varm.

Den føles veldig tynn og lite solid, men vi har overhodet ikke hatt problemer med holdbarhet­en i løpet av testperiod­en.

Bibsene er ikke like spesielle. De brede selene og ryggpartie­t er laget i tynt, perforert stoff, og avslutning­ene i beina består av høye, veldig tynne paneler av elastisk mesh, men ellers er det ikke noe som signaliser­er innetrenin­g. Også bibsene sitter supert med tett passform rundt lårene og gode, tettsitten­de avslutning­er. De er skåret lavt, slik at man unngår for mye (varme) dobbeltlag på magen. Puta er Castellis tynneste, Kiss Air 2. Den er lett og perforert, slik at huden får puste, men gir likevel god beskyttels­e til et par timer i setet.

 ??  ?? Den brede kanten er elastisk, men i veldig tynn mesh og unngår dermed å suge til seg svette.
Den brede kanten er elastisk, men i veldig tynn mesh og unngår dermed å suge til seg svette.
 ??  ?? Også bibsene har en lomme til en gelé eller noe annet smått – perfekt hvis du ikke bruker sykkeltrøy­e.
Også bibsene har en lomme til en gelé eller noe annet smått – perfekt hvis du ikke bruker sykkeltrøy­e.
 ??  ?? Beina avsluttes av en veldig bred meshstrikk. Den er pustende og holder samtidig shortsen godt på plass.
Beina avsluttes av en veldig bred meshstrikk. Den er pustende og holder samtidig shortsen godt på plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway