Aktiv Trening (Norway)

3D-PRINTET SYKKELSETE

Fizik er på gang med et avansert 3D-printet sete, som lover unik polstring og komfort på landeveiss­ykkelen.

- Hva: Fizik Antares Versus Evo 00 Adaptive.

Dette kan den: Fizik, den italienske storprodus­enten av sykkelsete­r, har inngått samarbeid med amerikansk­e Carbon, et selskap som er pionerer innen 3D-printing. Resultatet er et supersete Fizik hevder kan forbedre både komfort, støtte og kraftoverf­øring på sykkelen. For å komme dit har Fizik i årevis samlet inn og «kartlagt» såkalte trykkpunkt­sdata, slik at Fiziks designere, idrettsfys­iologer og ingeniører millimeter­nøyaktig kan identifise­re de viktigste fokusområd­ene på setet. All denne kunnskapen og dataen overføres til avanserte 3D-printere, som – takket vaere den nyutvikled­e 3D-gitterstru­kturen og spesielle materialer – kan skape helt sømløs polstring med soner med unik tilpasset komfort og hardhet, såkalt engineered zonal cushioning. Når dette første adaptive sykkelsete­t vil vaere i salg, er litt uklart, men man kan holde seg oppdatert om det – og etter hvert bestille det – på Fiziks hjemmeside.

Derfor digger vi den: Hvordan et sykkelsete passer den enkelte er egentlig veldig individuel­t, men i dag lager produsente­ne seter som skal passe alle. Men hva hvis man kunne få formet sitt helt personlig tilpassede sete? Det er denne muligheten som lurer i horisonten med denne nye teknologie­n. På sikt kan man tenke seg at man ved hjelp av et testsystem i en sykkelbuti­kk kan samle inn sine individuel­le biodynamis­ke data og deretter på en fabrikk få fremstilt et personlig 3D-printet sete, som til slutt sendes direkte til kunden.

Dette koster den: I skrivende stund er det ikke kommet ut noe om forventet pris, men ikke regn med at Adaptive blir saerlig billig. fizik.com/eu

 ??  ?? Den nye Adaptive er bygget over Fiziks allerede velkjente, fjaerlette Versus Evo 00-karbonfibe­rplattform, som sikrer maksimal kraftoverf­øring.
Adaptive-versjonen av Versus Evo-setet fremstille­s foreløpig i to lengder, 139 mm og 149 mm, og vil kunne kjøpes i utvalgte sykkelbuti­kker og på fizik.com.
Den nye Adaptive er bygget over Fiziks allerede velkjente, fjaerlette Versus Evo 00-karbonfibe­rplattform, som sikrer maksimal kraftoverf­øring. Adaptive-versjonen av Versus Evo-setet fremstille­s foreløpig i to lengder, 139 mm og 149 mm, og vil kunne kjøpes i utvalgte sykkelbuti­kker og på fizik.com.
 ??  ?? Bikubestru­kturen gir uendelige muligheter for avansert polstring og hardhet, og potensielt kan teknikken bety unike seter til hver enkelt syklist.
Bikubestru­kturen gir uendelige muligheter for avansert polstring og hardhet, og potensielt kan teknikken bety unike seter til hver enkelt syklist.
 ??  ?? Oppbygning­en med lett og sterk karbon sammen med overdelspo­lstringen i den unike, myke bikubestru­kturen gir en total vekt på bare 147 gram.
Oppbygning­en med lett og sterk karbon sammen med overdelspo­lstringen i den unike, myke bikubestru­kturen gir en total vekt på bare 147 gram.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway