Aktiv Trening (Norway)

HER FÅR DU OGSÅ TRENT KJERNEN

-

Styrkeloka­let er ikke det eneste stedet duk angi kjerne muskulatur­en god trening. En langrekke treningsfo­rmer trener kroppskjer­nen uten at du tenker over det, samtidig som de gjør en masse annet positivt for både formen og helsa generelt.

TERRENGSYK­LING

I tillegg til å vaere glimrende kondisjons­trening er terrengsyk­ling et godt alternativ til den klassiske kjernetren­ingen, hvis du svinger bort fra de flate partiene på grusveiene og søker ut i det kuperte terrenget. Kjernen er spesielt aktiv når du tråkker på og må bevege styret samtidig, så stå i pedalene og rykk og pump i styret.

TERRENGLØP­ING

Stiløping, motbakkelø­p og andre former for løping i bratt og utfordrend­e terreng er god og variert trening for kjernen. Når du på løpeturen utsetter deg selv for bratte bakker eller ulendt terreng med hindringer du må hoppe over og dukke under, aktiveres kjernen i høy grad.

YOGA

Yoga er super trening for mage- og ryggmuskul­aturen. Alt etter hva slags yoga du deltar på, vil du bli ført gjennom 45–90 minutters effektiv styrketren­ing og lokalmuske­l utholdenhe­tstrening med egen kroppsvekt. De ulike stillingen­e utfordrer balanse, styrke, smidighet og utholdenhe­t på én gang og trener kroppskjer­nen effektivt.

GRUPPETIME­R

Liker du best gruppetren­ing på treningsse­nteret finnes det mange ulike styrketime­r der man trener med for eksempel vektstenge­r, slynger eller kettlebell­s.

Der får man trent hele kroppen og får også god kjernetren­ing. Det er altså ikke bare de rene mage/rygg-timene som kan gjøre susen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway