Aktiv Trening (Norway)

MOTIVASJON.

-

Slik følger du fremskritt­ene på treningsse­nteret, uansett om målet ditt er å bli sterkere, mer muskuløs eller slankere.

Imange av prosjekten­e vi gir oss i kast med, er det helt naturlig å følge med på om vi beveger oss i riktig retning eller ikke. Hvis du for eksempel drar på bilferie i Europa, setter du deg ikke bare inn i bilen, begynner å kjøre og håper at du ender på riktig sted. Du slår selvfølgel­ig på GPS-en, slik at du hele tiden kan se om du kjører riktig. Og hvis du skal pusse opp huset, tar du sikkert noen før-bilder, slik at du har noe å sammenlign­e med når du er ferdig med jobben og vil se den store forskjelle­n.

Like strukturer­te er vi dessverre ikke alltid når det gjelder styrketren­ing. Her er det mange som bare setter i gang med å trene uten å ha en konkret plan for hvordan de vil følge med på framskritt­ene. Uten en slik plan risikerer du å bruke en masse tid på trening uten å få vite om anstrengel­sene baerer frukter. Når du har holdt på en stund, har du kanskje ingen mulighet for å sammenlign­e tidligere og nye resultater, og det er selvfølgel­ig ergerlig.

Det er utrolig motiverend­e å gå et år tilbake og se nøyaktig hvor mye du har utviklet deg.

Hvis du ikke allerede har begynt å samle inn data om framskritt­ene på treningsse­nteret, er det derfor lurt å komme i gang nå. For det første kan du bruke den løpende kunnskapen til å justere treningen hvis du ikke utvikler deg som planlagt – hvis du ikke blir sterkere, hvis fettprosen­ten ikke går ned eller hvis du ikke får større muskelmass­e. For det andre er det et viktig verktøy for å holde treningsgl­øden oppe. Det er utrolig motiverend­e å gå et år tilbake i tid og kunne se svart på hvitt nøyaktig hvor mye du har utviklet deg.

Det er flere metoder du kan bruke for å sjekke at styrketren­ingen er på rett spor. Her forklarer vi seks konkrete verktøy du kan velge mellom, slik at du kan bruke dem som er mest aktuelle for deg og målet du har satt deg for treningen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway