Aktiv Trening (Norway)

SUPERØKT.

-

En tøff tretrinnsø­kt sikrer deg både fart og utholdenhe­t på landeveiss­ykkelen.

En effektivt økende tretrinnsi­ntervalløk­t, som gir deg fart og utholdenhe­t.

Klarer du å holde et høyt, kvernende tempo på landeveiss­ykkelen kilometer etter kilometer, kan det vaere utrolig slitsomt for dem som prøver å følge deg. Nettopp evnen til å holde høy fart over lengre strekninge­r og kunne tåle melkesyre i lårene, kan du trene målrettet med denne tretrinnsø­kta.

Det sier seg nesten selv at det er tøft å bygge opp stayerevne­n. Denne økta er også laget for å få deg opp i det røde feltet og pushe grensene. Det krever derfor at du er mentalt klar for intervallø­ktene, og du kan med fordel forberede deg ved å sette konkrete mål for dagens økt – altså hvor raskt skal jeg sykle rundene i dag? Men husk å ta vaer og vind i betraktnin­g, så målet blir realistisk. For eksempel kan masse vind gjøre økta vesentlig tyngre.

Utgangspun­ktet for denne økta er tre intervalle­r med økende intensitet, som alle sykles på en fast runde du har plukket ut. Den bør vaere på cirka 5 km, og aller helst vaere ganske flat og uten stopp eller forstyrrel­ser som trafikklys eller kryss underveis. Det gjør økta overkommel­ig og lett å sammenlign­e fra gang til gang.

En fast distanse gjør også at du blir belønnet for å sykle fort, fordi økta da er raskere overstått.

 ??  ?? Det er her du får størst aerogevins­t, for hodet er det høyeste punktet på kroppen. Du har hodet langt nok nede når hjelmkante­n eller overdelen av sykkelbril­lene forstyrrer utsynet litt.
Trekk armene godt inntil kroppen og gjør skuldrene smale. Det hjelper på den kompakte posituren.
Kompakt vil si at du ligger framover mot styret – og blir der. Stillingen skal ikke føles vond, så sjekk eventuelt innstillin­gene dine – kanskje bør du bruke kortere styrepinne?
Det er her du får størst aerogevins­t, for hodet er det høyeste punktet på kroppen. Du har hodet langt nok nede når hjelmkante­n eller overdelen av sykkelbril­lene forstyrrer utsynet litt. Trekk armene godt inntil kroppen og gjør skuldrene smale. Det hjelper på den kompakte posituren. Kompakt vil si at du ligger framover mot styret – og blir der. Stillingen skal ikke føles vond, så sjekk eventuelt innstillin­gene dine – kanskje bør du bruke kortere styrepinne?
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway