Aktiv Trening (Norway)

STORTEST: LØPESKO.

-

Testerne våre har flittig prøvd alle de nye, spennende løpeskoene til vårens løpeturer. Sjekk favoritten­e deres.

Den nyeste generasjon­en av løpesko har akkurat sett dagens lys, og det er en spennende gjeng, som på flere måter skiller seg fra hva vi har sett tidligere. Nye tanker og ny teknologi har satt sine tydelige spor.

Det er umulig å peke på en sko som har fått mer oppmerksom­het og innflytels­e enn Nikes supersko Vaporfly de siste årene. Skoen med den famøse karbonplat­a har til og med blitt omtalt i medier som ellers aldri er opptatt av løping, og selv om det er en utpreget konkurrans­esko – og dermed befinner seg i motsatt ende av skalaen enn mengdetren­ingsmodell­ene vi har testet her – merker vi likevel innflytels­en dens. For årets test er en eneste stor «skumkrig». Stort sett alle produsente­ne har droppet den klassiske EVA-mellomsåle­n og i stedet utviklet nye materialer, som alle skal ha egenskaper som ligner Nikes – lette og med god sprett. Et annet sted vi merker påvirkning­en fra Vaporfly, er i selve geometrien. Flere av dem er blitt stivere og har en mer buet lest. Poenget er det samme som i Vaporfly – å «gynge» løperen gjennom løpesteget for raskere avvikling. Det er spesielt Asics som har tatt den teknologie­n til seg, og de vanligvis så konservati­ve japanerne leverer faktisk noen av de mest spennende skoene i årets test.

Ellers gjør flere av de ferskere aktørene i løpeskomar­kedet det bra. Fitnessgig­anten Under Armour og den franske terrengeks­perten Salomon er årets store positive overraskel­ser.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mange av de samme trendene går igjen blant årets nye sko, blant annet overdeler uten sømmer og neddempede farger.
Mange av de samme trendene går igjen blant årets nye sko, blant annet overdeler uten sømmer og neddempede farger.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway