Aktiv Trening (Norway)

ANMELDELSE­R.

-

Test av sesongens mest spennende utstyr og bekledning til aktive menn og kvinner.

Kan man lage en klokke som både har smartfunks­joner og tilfredsst­iller ivrige mosjoniste­r? Suunto 7 med berøringss­kjerm, stemmeassi­stent og en masse treningsfu­nksjoner er et godt alternativ.

SUUNTO 7

Pris: 4790 kr.

Hva: En kombinert trenings- og smartklokk­e med blant annet berøringss­kjerm, håndleddsp­uls og imponerend­e kartvisnin­g.

Suunto er best kjent for sine robuste klokker til trening og friluft, men nå går de i en litt annen retning. Suunto 7 er en kombinasjo­n av en treningskl­okke og en smartklokk­e, slik at den både kan brukes til trening og til all verdens oppgaver i hverdagen. På den måten satser Suunto på å nå to store målgrupper samtidig.

Det første man legger merke til ved Suunto 7, er den store og imponerend­e berøringss­kjermen, som måler 3,54 centimeter i diameter. Oppløsning­en er på hele 454 x 454 piksler, og er noe av det skarpeste vi har sett. Det gjør at du faktisk kan bruke de innebygde kartene til å navigere etter. Det gjelder også for den fine heatmapfun­ksjonen, der de mest populaere rutene hos andre Suunto-brukere lyser opp. Det var en funksjon vi likte godt, spesielt da vi testet klokka på fremmede steder. Du kan til og med zoome inn på kartet, slik at bredden på skjermen tilsvarer 10 meter i virkelighe­ten. Det er flott!

Menyen på Suunto 7 er enkel å navigere rundt i. Det gjør du ved å sveipe, og alt er bygget opp som grenene på et tre, der du alltid kan gå tilbake og ikke går deg vill i en kronglete menylabyri­nt.

Sveipe gjennom data

Du kan også bruke knappene på siden av klokka til å navigere med, og det er viktig. For i likhet med smarttelef­oner reagerer Suuntos skjerm også dårligere når man er våt på fingrene – for eksempel hvis du trener i regnvaer. Derimot har vi – overrasken­de nok – ikke hatt problemer med å bruke skjermen med svette fingre.

Suunto 7 har 70 sportsfunk­sjoner installert. Under trening er det enkelt å holde øye med tid, fart, høydemeter og hva du ellers velger å ha på den store skjermen. Når du er ferdig, kan du sveipe gjennom dataen på klokka eller i Suuntos app. Vi savner riktignok måling av VO2 maks og et multisport­sprogram.

Så, er Suunto 7 bra nok både som smartklokk­e og treningskl­okke? Med batteritid på 12 timer i GPS-tilstand og 48 timer som smartklokk­e vil smartklokk­ebrukerne vaere fornøyd, men treningsfo­lket vil ikke vaere imponert. Slik sett er Suunto 7 for mosjoniste­r som vil ha en flott klokke med funksjoner de også kan bruke i hverdagen. Når det er sagt, så løp vi en halvmarato­n med klokka, og da vi kom i mål etter 1 time og 50 minutter, var det 82 prosent igjen av batteriet. Så det er altså ikke verre enn det. Den fullades også på 1 time og 40 minutter, men du bør nok likevel venne deg til å lade klokka daglig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway