Aktiv Trening (Norway)

Finn din indre eventyrer

- Simen R. Ridar,

Vi i redaksjone­n er ganske umettelige når det gjelder opplevelse­r i naturen. De dype skogene og åpne viddene med øde grusveier og kronglete stier. Forblåste kyststripe­r og kneisende fjell med godt skjulte ruter på kryss og tvers. Jo mer, jo bedre. Det beste av alt er at de fantastisk­e friluftsev­entyrene naermest venter rett utenfor døra.

Ja vel, men nå virker vi kanskje ikke som de typiske vågale eventyrern­e eller seige friluftsme­nneskene, tenker skeptiske lesere kanskje. Men det er også poenget: Det finnes ikke noen bedre og enklere måte å komme seg ut i naturen på enn ved å hive seg på (gravel)sykkelen, fylle noen velegnede sykkelvesk­er med litt praktisk utstyr og så trille langt ut i eventyret. Og det er noe alle kan gjøre. Om det bare er for en dag, en helg eller kanskje i dagevis, spiller ikke så stor rolle. Men jeg kan love deg at bare én tur uunngåelig blir til mange flere, for både kropp og sjel elsker sykkeloppl­evelsene langt unna trafikk, bråk, stress og virvar.

For eksempel tråkket tre av oss en helg i vei på de øde småveiene i den svenske villmarka sør for Göteborg. I leirbålets skjaer ved et lite vann ble det delt en god flaske Rioja – en flaske som på forunderli­g vis ble tryllet fram fra den ellers minimalist­iske seteveska. Slike opplevelse­r er vanedannen­de – helt enkelt. Like enkelt som bikepackin­g er. Det kan du lese om på side 30.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway