Aktiv Trening (Norway)

STRANDTUR PÅ TO HJUL

Hvert år samles både crossrytte­re, fatbikere og terrengsyk­lister til ett felles ritt med sur vind, myk sand, dype skogsveier og krevende stier.

-

Har du lyst til å bli med på et annerledes og unikt sykkelritt, kan du finne et svaert interessan­t arrangemen­t i kystområde­t Pembrey Country Park i Sør-Wales – cirka 45 minutters biltur fra storbyen Swansea.

Med det spesielle navnet Battle on the Beach har de lokale sykkelentu­siastene skapt et sykkelritt som både samler cross-, gravel- og terrengsyk­lister i ett og samme ritt. Det arrangeres på en lang, øde sandstrand og i et fantastisk landskap i et digert naturreser­vat. Deltakerne kommer strømmende til fra hele Europa for å prøve seg på den lunefulle og varierte sandløypa.

Blant sykkelrytt­erne og tilskuerne er det alltid stor diskusjon om hvilken sykkeltype som best takler det spesielle og varierte underlaget, som fort kan endre seg etter nedbør og vindforhol­d – ikke minst fordi ruta veksler mellom 5 km på den flate, harde sandstrand­a Pembrey Sands, 5 km på små skogsveier og til slutt 5 km på en teknisk sti.

Runden – som garantert suger alle kreftene ut av beina – skal sykles tre ganger, slik at distansen til sammen blir 45 km.

De mest eventyrlys­tne kan supplere med arrangemen­tets spesielle 10 km temporitt på stranda – vel å merke i bekmørke!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway