Aktiv Trening (Norway)

Gå på badevekta

-

En helt vanlig badevekt kan brukes når du vil ha en grov vurdering av framgangen.

Hvorfor: Fordelen med badevekta er at den er lett tilgjengel­ig og rask å bruke, pluss at du kan vurdere om kroppsvekt­a generelt er på vei opp eller ned. Ulempen er selvfølgel­ig at du ikke kan finne ut om det er fett, muskler eller vaeske du har mistet eller lagt på deg, og det kan også vaere store variasjone­r, alt etter hvor mye du har drukket og spist, når på døgnet du veier deg og når du var på toalettet sist.

Hvordan: Hvis du har tenkt å bruke badevekta som middel til å følge med på utviklinge­n, bør du kombinere den med andre metoder, for eksempel bilder, hudfoldsmå­linger m.m. Hvis du bare satser på badevekta, kan du ikke vite hvilke typer vev du mister eller legger på deg.

Hvor ofte: I stedet for å stole for mye på én veiing, bør du veie deg 3–5 ganger i uka på samme tidspunkt om morgenen, og regne ut et ukesgjenno­msnitt. Ta deretter pause fra badevekta, og fire uker senere kan du gjøre det samme på nytt.

 ??  ?? Fra morgen til kveld kan vekta fort variere med et kilo eller mer. Vei deg alltid om morgenen, før du har spist frokost.
Fra morgen til kveld kan vekta fort variere med et kilo eller mer. Vei deg alltid om morgenen, før du har spist frokost.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway