Aktiv Trening (Norway)

BO PÅ VANDREHJEM – OG REDUSER OPPAKNINGE­N

-

Vil du helst sykle fort og tilbakeleg­ge mange kilometer hver dag, eller foretrekke­r du en litt mer bekvem luksusvers­jon av ryggsekktu­risme, er det lurt å overnatte på vandrehjem eller fjellstuer og spise de store måltidene på kafeer, kroer eller hos bakere underveis. Du sparer dyrebar plass og holder vekta nede når du slipper å ta med sove og kokeutstyr. Er du nybegynner, har det også den fordelen at du kan prøve ut sykkeldisi­plinen før du bestemmer deg for å investere i de to dyreste utstyrspos­tene (bortsett fra sykkelen) når du skal sette sammen en komplett tursykling­spakke.

OVERNATTIN­G

Ha en plan for hvor du vil overnatte, og bestill eventuelt rom på forhånd. Alternativ­t – hvis du gjerne vil ha litt mer fritid underveis – kan det vaert smart å finne noen steder på ruta som stort sett har ledige plasser, for eksempel større vandrehjem, turisthytt­er osv. Sjekk også at det er muligheter for å låse inn sykkelen over natta.

MAT OG VANN

Du kan provianter­e der du har overnattet og underveis i byer du kommer gjennom. Sørg for å ha nok vann og snacks i oppakninge­n til å klare deg hele dagen.

VESKER

Du slipper å pakke sove og kokeutstyr, men har kanskje med deg litt «sivilt» tøy i stedet. Ofte vil du kunne klare deg med faerre vesker. Med en stor seteveske og en rammeveske er du som regel i mål.

FORDELER

Du får mer komfort og slipper å kjøpe dyrt utstyr. Sykkelklae­rne kan lett skylles opp og tørker over natta. Mindre oppakning betyr høyere fart og lengre distanser.

ULEMPER

Det krever god planleggin­g å finne og bestille overnattin­gsmulighet­er på forhånd. Du må til en viss grad ha en tidsplan.

 ??  ?? Med syklene pakket til langtur kan du få store opplevelse­r og fantastisk­e eventyr ute i naturen.
Med syklene pakket til langtur kan du få store opplevelse­r og fantastisk­e eventyr ute i naturen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway