Aktiv Trening (Norway)

OVERNATT I DET FRI – OG FÅ HELE OPPLEVELSE­N

-

Å sitte i skogen i soveposen og nyte dagens første kopp med nykokt kaffe mens man gjør seg mentalt klar til en lang dag på sykkelsete­t – det er lite som slår det. Men du må legge litt omtanke i utstyret for at det skal vaere mulig. Superkompa­kt og fjaerlett sove- og kokeutstyr er nemlig en dyr fornøyelse. Men etter hvert som du får utstyret på plass, vil du i høy grad oppleve at det er verdt investerin­gen.

OVERNATTIN­G

Vil du overnatte på campingpla­sser, er det lurt å bestille på forhånd der det er mulig. Og i tilfelle det er fullt når du kommer fram, bør du ha en plan B. Det kan for eksempel vaere en såkalt bivibag, som er et regntrekk til soveposen, slik at du kan sove hvor som helst. Sover du i telt eller hengekøye, er du mer fleksibel.

MAT OG VANN

Frysetørke­t mat, som bare skal tilsettes kokende vann, smaker faktisk overrasken­de godt på tur, og du sikrer deg et skikkelig energiinnt­ak etter en lang dag på sykkelen. Ost, pølser og snacks som ikke må oppbevares kaldt, er også lett å ta med, og energibare­r smaker godt og er praktiske å ha for hånden når du sitter på sykkelen. Ha også en plan for hvor du kan fylle opp vannflaske­ne underveis. Ta eventuelt med et vannfilter, slik at du kan tappe fra elver og bekker.

VESKER

Med full oppakning vil du ha behov for både en stor seteveske og rammeveske samt en veske på styret der du kan oppbevare soveutstyr.

FORDELER

Du har større frihet til å velge rute underveis. Du kan spise middag og drikke morgenkaff­e ute i skogen.

ULEMPER

Utstyret blir dyrere. Mer og tyngre oppakning betyr dessuten at du holder lavere fart og må ta kortere distanser.

 ??  ??
 ??  ?? Det mest unike ved bikepackin­g er følelsen av total frihet langt unna hverdagsma­set. Og du kan improviser­e overnattin­gen i flott natur!
Det mest unike ved bikepackin­g er følelsen av total frihet langt unna hverdagsma­set. Og du kan improviser­e overnattin­gen i flott natur!
 ??  ?? På tur i det fri må du vaere forberedt på brå vaeromslag, så det er viktig å ha blant annet en vindjakke og solkrem i bagasjen.
På tur i det fri må du vaere forberedt på brå vaeromslag, så det er viktig å ha blant annet en vindjakke og solkrem i bagasjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway