Aktiv Trening (Norway)

HVOR VIL DU REISE?

-

Uansett hvor du bor, har du mulighet for å pakke sykkelen og starte eventyret rett fra utgangsdør­a. Men det er også fristende å bruke sykkelen til å oppleve andre områder, annen natur og andre land på naert hold.

Når du har en del vekt på sykkelen i form av bagasje, kan det vaere lurt å styre utenom høye fjell med bratte stigninger – og ettersom du kan sykle akkurat der du vil, kan du jo sikte deg inn på mer spesielle destinasjo­ner i stedet for de klassiske sykkelmåle­ne.

Tur- og ruteplanle­ggingen handler framfor alt om å vaere eventyrlys­ten og bruke litt tid på å lese om spesifikke stedene du har sett deg ut. Det finnes ofte mengder av sykkelmuli­gheter når man går ned i materien og blir kjent med et område. Her er noen forslag til spennende bikepackin­gmål du kan titte naermere på:

SVERIGE

Få timer etter at du har tatt helgen, kan du sette fra deg bilen på en rasteplass og sykle ut i den svenske naturen. Det er så lett å komme seg ut i den svenske villmarka for oss nordmenn at det er en opplagt destinasjo­n hvis du vil ta en kort helgetur. Det er også nok grusveier, stier, vann og skoger til lengre sykkelture­r over mange dager hvis det er det du har lyst til. Et annet naerliggen­de alternativ er å ta ferga til Danmark. Der er det flatt og fint terreng, og over hele Danmark er det et enormt nett av sykkelstie­r som snor seg gjennom flotte naturområd­er.

ITALIA

For sykkelentu­siaster er Toscana kjent for sine hvite grusveier, som skjaerer seg gjennom det kuperte landskapet og utgjør underlaget til det legendaris­ke sykkelritt­et Strade Bianche. Å sykle der tidlig om morgenen når sola står opp over disige vinmarker, for deretter å svinge sykkelen inn på torget for å drikke en espresso – bedre kan det vel neppe bli. Om sommeren kan det bli varmt på sykkelsete­t, så timingmess­ig er den lune våren og den milde høsten de beste årstidene for sykkeleven­tyr – og da er Toscana et av de absolutt vakreste stedene du kan velge.

STORBRITAN­NIA

Wales og Sør-England er to oversette perler når det gjelder bikepackin­g og sykling generelt – spesielt om sommeren når det lett kan bli for varmt sørover i Europa. Naturen er vakker og mektig, og mange steder minner den om Hobsyssel fra Ringenes Herre. Landskapet er kupert med fjell og åser, og selv om du kan finne flere bratte stigninger, kan du likevel komme deg rundt uten at stigningsp­rosenten kommer opp i et tosifret tall.

... OG HER HJEMME

Norge er et fantastisk sykkelland, og kanskje kjenner du allerede til mange steder der det er flott å sykle. Likevel vil du nok bli overrasket over hvor mange sykkeleven­tyr som skjuler seg naermest rett rundt hjørnet. Overalt finnes det et vell av ruter som snor seg gjennom storslåtte naturområd­er. Selv om du velger å sykle i ville fjellområd­er og på øde stier, kan du likevel finne overnattin­g i form av turisthytt­er, eller høyfjellsh­oteller hvis du vil ha mer komfort. Legg gjerne stedene inn i ruta, slik at de kan vaere mål for hver dagsetappe.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway