Aktiv Trening (Norway)

TIPS TIL LØPETUREN I STORBYEN

-

FØLG MED

Du må vaere ekstra oppmerksom når du skal løpe i en storby. Hold øye med hvor du setter føttene, og glem musikk i ørene – det er viktig at du hører hva som foregår rundt deg. Respekter trafikkreg­lene, og ikke ta noen sjanser selv om det kan vaere fristende å krysse en stor vei når det passer deg, i stedet for å løpe helt fram til lyskrysset.

BLI SETT

Kle deg gjerne «bråkete» – det vil si klaer i sterke farger som vekker oppsikt, eventuelt med et bånd med blinkende lys rundt overarmen. Da er det lettere for de andre trafikante­ne å se deg, spesielt hvis du løper i gråvaer eller om kvelden.

SKÅN BEINA

Underlaget på turer i byen består som regel av asfalt, betong, fortausfli­ser og annet hardt underlag. Byløping kan derfor vaere tøffere for føtter, knaer og legger enn løping ute i naturen. Sørg for å bruke løpesko som gir støtte og demping, og tenk også over om det er mulig å planlegge ruta slik at du får noen strekninge­r med mykt underlag, for eksempel en park eller en tremolo langs havna, som er mer skånsomt for beina.

LØP TIDLIG

Et godt tidspunkt når du skal løpe i byen er tidlig om morgenen, før rushtiden begynner. Da unngår du den verste trafikken og luftforure­nsningen, og det er fortsatt mulig å komme fram i de mest populaere strøkene. Hvis du løper i SørEuropa om sommeren, er dessuten timene mellom klokka 11 og 16 ofte ulidelig varme og UVstråling­en på det aller høyeste.

PAKK EN SEKK

En løperyggse­kk er god å ha. Da kan du ta med deg en ekstra trøye og bytte om hvis du bestemmer deg for å ta en lengre pause underveis, eller hvis det blir så varmt at du må ta av deg et lag med tøy. Mobiltelef­on, ID, litt penger eller kredittkor­t samt solkrem er andre ting du bør ta med på turen.

 ??  ?? Et stort monument i parken innbyr til noen raske drag i trappene – med utsikt.
Et stort monument i parken innbyr til noen raske drag i trappene – med utsikt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway